Marsch in i NATO!

Det är fanimig så att jag i ilska och uppgivenhet nästan kör av vägen när jag lyssnar på Ekot numera. I morse var det dags igen, en liten notis i förbigående om att regeringen ska vandra in i NATO med öppna ögon. Norra Sverige är redan ett gigantiskt övningsfält för NATOs krigshetsarmaskin, initierat av borgarsvinens NATO-kramare under de senaste åtta årens misskötsel av riket. Nu hade jag tänkt mig att när vi fått en ny, fin, grön, progressiv och antimilitaristiskt influerad regering, som dessutom deklarerat att man tänker bedriva en feministisk utrikespolitik, dumheterna med NATO skulle upphöra?

Men icke. Följande är min avskrift av morgonens Eko-inslag:

Regeringen vill utveckla samarbetet med försvarsalliansen NATO, som ses som avgörande för att utveckla den svenska försvarsmakten. Det är några av skrivningarna i försvarspropositionen, som blir offentlig i morgon, skriver Svenska Dagbladet. I propositionen står det också att samarbetet ska utvecklas genom ett större svenskt deltagande i olika övningar som NATO genomför. Sverige vill också ha utökat samarbete med USA. (Mina kursiv.)

Morgonekot, 2015-04-23 kl. 08:00, ca 8 min 30 s in i sändningen

Dumsossarna, med försvarsexpertsöversteprästen Peter Hultqvist rimligen i spetsen, har slukat betet rörande ryssen hela vägen ner i halsen, där det nu sitter fast en kraftig wobbler med tre japanska trippelkrokar fast förankrade en bit ner i matstrupen. Det är inte bara på det sättet att dumsossarna vill ha ett svart hål att kasta miljarder i, man vill dessutom kasta ner dem i ett hål som drastiskt ändrar den alliansfria politik som historiskt varit ett kännemärke.

Vad propositionen innehåller mellan raderna är följande:

 • Vi dumsossar vill reta upp Ryssland ytterligare, vi tycker det är klokt
 • Vi dumsossar tänker fortsätta att ha Norrland som övningsfält för NATOs krigshetsare
 • Vi dumsossar fattar inte att militärer är högervridna idioter som röstar höger och SD, har ryssfobier likt sin idol Calle Bildt, samt lurar oss med u-båts-bulletiner och knäppa rapporter om transpondrar och dylikt.
 • Vi dumsossar fattar heller inte att militärer äääälskar USA, deras vapen, flagga och uniformer mer än gosedjur, barnvagnar och sjuksköterskor.
 • Vi dumsossar ställer alltid saker mot varandra i budgetar eftersom Magdalena Andersson, med flera, har undermålig ekonomisk utbildning förvärvad i Uppsala och således lever kvar i vanföreställningen om överskottsmålet, samtidigt som räntan är negativ. Således ställs exempelvis gratis kollektivtrafik i motsättning till investeringar i densamma, vilket är helt vansinnigt. Emellertid ses det som klokt att prioritera lågpannor i uniformer med analpenetrationsvanföreställningar, utan att ställa det mot exempelvis mindre dagisgrupper. Det är därför vi kallas för dumsossar.

FY FAN! Jag kommer att dö i ett vidrigt jävla skitland som sysslar med historierevisionism och USA-kramande. Till råga på allt administrerat av ett totalförvirrat högersosse-kotteri med som lämnar hjärnorna hemma när de går till Rosenbad för att slicka Wallenbergs röv.

Var det detta vi valde en röd-grön regering för? Rakt in i NATOs motbjudande aggressionsapparat?

 

Advertisements

2 Comments

Filed under Krig och krigsmakt

2 responses to “Marsch in i NATO!

 1. Läs Löfvens uttalande i sydsvenskan, det kommer inte bli något Nato på lång tid framöver iaf. Men går Finland med så har jag svårt att se hur Sverige ska kunna stå utanför.

  • Jag brukar inte läsa SDS i onödan, dels eftersom det är en betalsajt efter visst antal tittar, dels eftersom det är en liberal lokal dyngspridare som jag dessvärre växt upp med och tvingats förhålla mig till. Jag vet inte vilket uttalande du menar, men ska kolla om jag hittar något.
   Finland kan givet sin historia sannolikt aldrig gå med. Kruxet här är den svenska smyganslutningen med Norrlandsövningsfältet som varningsklocka. Politikerklassen är i huvudsak grundlurad och har köpt uppblåsningen av hotet från Ryssland. Om man emellertid ser till Rysslands försvarsutgifter jämfört med NATO är hotbilden rent trams, det är NATO (läs USA) som aggressivt inringar Ryssland, inte tvärtom. Hotbilden mot Gotland är även den trams, vi kan tala om budgetubåtar men relevantare är kanske budget-Gotland.
   Närmandet till NATO är ytterst förrädiskt och i allt väsentligt odemokratisk toppstyrning. Det påminner om politikers tidigare marscher in i dyra projekt, framförallt Viggen och JAS, vilka har liknande historier. Först en massa pengar till utveckling, sedan argumentet att projektet är så dyrt redan så att överge det är att kasta sin investering i sjön. Dessvärre tror jag vi får en liknande argumentation rörande NATO, i synnerhet om borgerlighetens NATO-kramare återkommer i regeringsställning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s