Pågående förfalskning

Jag läser då och då Aftonbladets kultursidor, men numera nästan aldrig de liberala dyngspridarna. Men ett antal veckor har “finliberalerna” börjat rota i sina grumliga garderober för att jämställa Hitler och Stalin. Det hela har häpnadsväckande nog inte hamnat i den gamla vanliga tendensiösa likräkningen, utan i förvirring rörande Andra världskrigets allianser, kontrafaktiska eller verkliga. I stormens öga har i vanlig ordning Åsa Linderborg befunnit sig, eftersom hon har fräckheten att ifrågasätta det liberala snömoset.

Jag tror att hon sammanfattar det liberala totalhaveriet rörande historieskrivning ganska väl i sin senaste artikel, som ni finner här.

Ett litet smakprov:

Erik Helmerssons bidrag till debatten är att göra sig så dum som möjligt när han låtsas som om USA:s och Storbritanniens krigsinsats mot Tyskland hade samma tyngd och dignitet som Sovjetunionens.

Öhhh??? Det gamla uttrycket “vara dum på riktigt” kanske kan komma till användning här. Det är min förhoppning att det inte passar in på herr Helmersson, utan att han helt enkelt säljer sin själ till den liberala propagandamaskinen, fullt medvetet och med avsikten att försörja sig på dimridåer.

Det hemska är att denna förvridning av vad som en gång hände de avgörande åren 1941-45 äger rum medan jag själv ännu lever, vilket är plågsamt. Jag får ont i huvudet och blir deprimerad. På riktigt.

Jag har en kamrat som brukar kämpa med dessa väderkvarnsidiotier. Han brukar försåtligt ställa frågan varför det finns ett kommunistparti i Israel, men inget nazistparti, alternativt hur det kunde komma sig att Churchill och Roosevelt valde allians med Stalin och inte med Hitler. Dessa hans frågor har tills nu ansetts retoriska.

Linderborg har en länk i sin artikel rörande ett uttalande av en viss Efraim Zuroff. Länken går till The Jerusalem Post. Läs den.

Advertisements

2 Comments

Filed under Historia, Krig och krigsmakt

2 responses to “Pågående förfalskning

 1. A. Gramsci

  Fakta: Sovjetunionen dödade 2,7 miljoner tyska soldater. Övriga allierade dödade 0,5 miljoner tyska soldater. Sovjetunionen stod därmed för en krigsvinnade insats som var ungefär 5 ggr mer betydande än de övriga allierade tillsammans. Sovjetunionen krossade 607 nazistiska divisioner. Amerikanerna oskadliggjorde va 20-30 divisioner i Italien och 15-20 divisioner i Frankrike. Räknar man på detta sätt, så var Sovjetunionens insats ca 10 ggr mer betydande än övriga allierade tillsammans. Men detta är såklart snömos. Det erkänner jag. Man bör istället räkna i antal “Omaha beaches”. Vid Omaha beach förlorade USA 3000 soldater. Sovjetunionen hade som jämförelse 2900 “Omaha Beach”-katastrofer, dvs ca 14 “Omaha beach” i veckan, varje vecka under 1941-1945. För att förtydliga: Sovjetunionens bidrag till segern i WW2 var alltså ca 14 ggr “Omaha Beach” UNDER EN VECKA. Till detta kom ca 200 veckors ytterligare krigföring. Man kan utan vidare säga att Sovjetunionen helt på egen hand besegrade nazisterna. Man kan också utan vidare säga att Statsminister Löfven är osmaklig och ryggradslös när han tackar nej till att närvara vid 70-årsfirandet i Moskva den 9 maj.

  • Du måste ha fel eftersom Erik Helmersson har läst kanske fyra rader i “Kommunismens svarta bok” och minst en hel mening i baksidestexten till nåt av Sebag-Montefiore som han glömt titeln på. Alla vet ju att tuggummituggande yankees besegrade SS-panzer-eliten med hjälp av Shermans, medan Sovjetunionens soldater tände eldar med pinnar och sköt med flintlåsgevär. Hade inte vintern kommit hade hela ansvaret vilat på en liten grupp killar från Vermont, typ.

   En kille i Tjeckien har klart för sig. Han tänkte åka till Moskva. Men tvingades ändra sig. Läs här. Men hans uttalande är svårt att radera:

   ”Det är dem vi har att tacka för att vi inte behöver tala tyska i det här landet”.

   Det har visst med den lilla detaljen att göra att Sovjet förlorade 150 man för att befria Tjeckoslovakien. Förlåt, 150k, skulle det vara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s