Frasse på dass!

Den gamle krogveteranen, i alla bemärkelser, Frasse har en blogg där det dessvärre inte går att kommentera specifika inlägg. Det är emellertid hedrande att Frasse betalar för webhotell och kämpar med wordpress på detta vis, och inte som undertecknad använder gratisversionen med reklam.

Men nu har jag kommit på hur jag ska göra! Genialt? Jag citerar Frasse på min blogg, varefter jag kan kommentera. Således hade Frasse nyligen nedanstående synpunkter, daterat den 4 april i nådens år 2015:

Hela vägen

På s.k. lyxrestauranger kan man ibland få ynnesten att ta sig igenom fem, sex eller ännu fler fantastiska matkreationer och avnjuta de bästa av drycker därtill, bara för att sedan få allt raserat på krogens toalett. Att efter middagens obligatoriska toabesök få behöva köra fingrarna rätt genom dåligt ICA-Basic papper in i colon via rectum är något som toppkrogarna borde bespara gästerna. Hemma oss redaktören har det genom alla tider förståtts vikten av att få fullända tillställningarna och här bjuds alltid lent, mjukt kvalitetspapper från svensk massaindustri och inget annat.

Lunds Stolta Tidning

Det här är något jag själv undrat över, alltså inte rörande lyxkrogar, utan vanliga restauranger och även köpcentrum. (har inte råd gå på lyxkrogar)

Massor av affärsdrivande etablissemang har tanken att på något sätt locka till sig kunder. Vad man ofta inte tänkt på är att när man väl lurat in en kund eller gäst, kan det vara en god idé att inte skrämma bort vederbörande. Detta är så basalt att det till och med finns i barnspelet Zoo Tycoon. Spelet går ut på att bygga framgångsrika djurparker. Man börjar med en liten park, skaffar intäkter, flera djur, flera kiosker och bänkar att sitta och äta på. Lite då och då kommer pratbubblor med kundernas missnöje och inget är så förödande för besöksfrekvensen och intäkterna som att det saknas toaletter! I ett spel!

Ännu värre än att råka ut för det usla toalettpappret är att inte komma åt något toalettpapper överhuvud, att hela dasset är nerstänkt till oigenkännlighet eller att tvingas köa efter ett halvdussin andra köpvilliga till en ynka toalett. Ett litet antal större, förvisso i övrigt vidrigt kommersiella, köpcentrum har fattat detta. Exempel är Burlöv Center (sic!) och Nova Lund, vilka stoltserar med utomordentliga toalettfaciliteter, vilka också städas med hög frekvens. Andra som insett problemet är Liseberg och Tivoli.

Vad säger Frasse själv efter ett helt liv i krogbranschen? Är det för dyrt med riktigt dass? Kommer alla knarkarna dit? (Jag talar nu inte om sena nätter, då finns inget att göra eftersom alla toaletter är upptagna av unga damer som låser in sig tillsammans, även på herrtoaletterna, för att tala om sina senaste kärleksbekymmer ostörda. Det finns inte en chans att med ekonomin i behåll möta den efterfrågespiken.)

Advertisements

Leave a comment

Filed under Diverse, Kultur och nöjen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s