Sossarnas sista suck?

Jag gillar inte miljöpartiet. Det är ett småborgerligt skitparti. Men de gillar inte krig och militärer och ondska och sånt. De gillar knyppling, att odla gräslök på balkongen och att ta långa promenader i fotriktiga skor. Således är det i princip omöjligt för miljöpartiet att sitta i en regering som går i de 31 direktörernas ledband. Regeringskris hotar. Om vi för ett ögonblick låtsas att partierna är individer på en teaterscen, skulle det kunna låta så här:

MP: Vi måste spräcka regeringen om ni kör Saudi-avtalet!

Sossarna: Omöjligt! Stefan har lovat Wallenberg. I utbyte får vi höja skatten för inkomster över 1 miljon i månaden med en sjuttondels procent. Det är en bra deal, Stefan har nattmanglat med både sig själv och bankdirektörerna.  Vi kan inte bryta den dealen.

MP: Då går vi till Batra och säger att om hon stänger ett redan utrangerat kärnkraftverk så får hon Saudi och regeringsmakten!

Sossarna: Skriiiiik! Vråål! Ojust förhandlingstaktik, men vi ger oss. Men vi vill ha något i utbyte, något som ni inte gillar.

MP: Öööh, vaddå?

Sossarna: Vi vill ha ett svart hål att ösa ner massor av miljarder i till ingen nytta. Vi upprepar, pengarna ska i princip eldas upp i samma anda som när Schyman eldade i Almedalen. Bara för att vi tycker det är roligt och för att reta er och visa för de korkade marginalväljarna att det faktiskt är vi som bestämmer.

MP: Öh, jaha, OK då, bara vi får bort Saudi-avtalet. Vad är det för svart hål?

Sossarna: Krigsmakten såklart!

(här dyker Peter Hultqvist upp från kulisserna iförd folkdräkt, med en dumstrut på huvudet och blåser i en papperstuta, viftar med en vimpel som det står Sälens Catering på)

Ridå.

En äppelkindad svennegosse i 7-årsåldern går framför ridån på podiet med en skylt med orden: RYSSEN KOMMER. Publiken hummar instämmande, ryssen har gubevars vapen som går att använda i KRIG och alla går hem och tömmer sina spargrisar för att samla in till hela svenska folkets pansarbåt.

Själv behöver jag nog snart tvångströja, psykofarmaka eller nåt sånt för att passa in i denna ding-ding-ding-ding-värld.

Advertisements

1 Comment

Filed under Krig och krigsmakt, Politik

One response to “Sossarnas sista suck?

  1. A. Gramsci

    Jag föreslår att pansarbåten skall namnas efter vår monarkis stora hopp inför framtiden – prins Carl Philip.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s