Extra val

Efter att de utbildats mycket lång tid (?) i svensk politisk terminologi kan man äntligen få höra vissa av de journalister som påstås vara politiska kommentatorer eller experter börja använda den korrekta benämningen extra val. Lysande, har bara tagit typ tre månader. Bildning är ett mycket långsamt sluttande plan, tydligen i vissa fall även sluttande uppåt i den stora mediehuvudstaden, världens mitt och mänsklighetens hopp.

Nu undrar jag bara i all enkelhet en sak till: Varför detta gnäll över extra val? Å ena sidan är den parlamentariska demokratin (alltså borgerlig demokrati) den högsta och bästa styrelseform som någonsin existerat. “Vi” i väst är så enormt övertygade om dess fördelar att vi till och med försöker sprida den över världen med hjälp av fina och demokratiska bombplan och drönare. Är det i så fall inte rimligt att jubla och hoppa jämfota över detta extra val? Det borde nämligen betyda mer och ännu bättre demokrati när folket får “bestämma” oftare än en gång vart fjärde år?

Som vanligt är det väl något jag missat, kanske att när folket bestämmer för ofta blir det mindre makt åt Wallenberg och hans lakejer.

Advertisements

1 Comment

Filed under Politik

One response to “Extra val

  1. A. Gramsci

    Hälsa lakejerna från mig

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s