Lunds stolta tidning!

Efter att ha kollat ett svar härstädes följde jag som vanligt länken och kollade om kamrat Frasse var aktiv på sin blogg/tidning. Det var han, eller rättare är han. Man kan kolla de än så länge dystra betraktelserna under Lunds stolta tidning. Frasse har återöppnat redan i september, utan att meddela detta. Jag slickar i mig visdomsord som:

Vad är väl en stackars sju åtta tiggare i Lunds centrum mot alla satans telefonförsäljare som ringer stup i kvarten och tigger! Med vilken legitimitet skiljer sig säljarna från tiggarna?

Svara på det ni som kan, ni aningslösa, tunnelrusande  spårvagnsfetischister.

Enkelt, Frasse. Telefonförsäljarna saknar helt legitimitet eftersom de tränger in i ditt privatliv, medan tiggarna har all rätt att befinna sig med sin verksamhet i det som brukar kallas det offentliga rummet. Näst moderat broilerpolitiker finns det sannolikt inget jobb som är har sämre rykte än telefonförsäljare? För övrigt är det en självklarhet att Lund ska ha spårväg. Inte minst för att stofilerna i Gamla Lund  och liknande framåtsyftande organisationer är emot.

Det finns mer kul hos Frasse, men bloggen hans har en avgörande brist: det går inte att kommentera, trots att det kliar i fingrarna. Men det finns väl som vanligt en tanke bakom.

Tydligen är det del favoriter i repris, men var finns den underbara anekdoten om Pekka och “sex centimeter”. Jag har berättat den fritt ur minnet för minst 10 personer, men lyckas inte göra originalet full rättvisa…

Själv spelade jag idag schack, uppenbarligen utan minsta tanke bakom. Borde sluta. Borde å andra sidan ha slutat för 40 år sedan, typ.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Diverse, Kultur och nöjen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s