Favorit i repris

Den svenska krigsmakten jagar budget-undervattensfarkoster i Stockholms skärgård. Svårt jaga, har så jäääävla ont om pengar och för få dyra leksaker. Finns det ett samband mellan den här fiktiva u-båten och det faktum att en ny regering har en krigsmaktstokig nyutnämnd minister vid namn Peter Hultqvist som inte kan skilja mellan ett särintresse och den dumstrut han sätter på sig varje gång han åker till Sälen på Folk och Försvars propagandakonferans?

Visst behöver vi minst 60 JAS för att försvara Gotland mot Putin? De elaka ryssarna har dessutom fräckheten att flyga på internationellt vatten och tillverka vapen som går att använde i krig, en gammal rysk/sovjetisk tradition som är svår att begripa för den oinvigde. Gotland verkar akut hotat, har enorma naturtillgångar har jag hört, något som den stackars ryssen har brist på. Det finns också en uppenbar likhet mellan östra Ukraina, Krim och Gotland? Alla tre områdena har en majoritetsbefolkning bestående av ryssar som förtrycks av en fascistisk illegitim regim i huvudstaden! Eller är det nåt jag missuppfattat…?

HAHA! Dumsossarna vill för sina eftergifter mot miljöpartiet ha något i gengäld. Valet faller tydligen på Hultqvist som tänker stoppa typ 100 miljarder SEK i ett svart hål som heter Krigsmakten. Militärsvinen är inte dummare än att profilera sig när chansen finns, varför ska inte flottan ha pengar när de fina flygslynglarna ska bada i budgettillskott?

Jag säger som på åttiotalet: Om det finns nån u-båt i skärgården är det en NATO-ubåt som vill kränga u-båtsjakt, tills motsatsen är bevisad.

Advertisements

3 Comments

Filed under Krig och krigsmakt

3 responses to “Favorit i repris

  1. Javisst, och U137 var ju inte sovjetisk..

    • Simsalablunder

      Du menar att U137 berodde på försvarets utmärkta förmåga att hitta sovjetiska ubåtar, stora som små? Det är därför man funnit så många sedan dess…

    • Simsalablunder förekom mig, vilket jag tackar för. Fartyget S-363 var onekligen sovjetiskt, det är svårt att förneka. Det är väl i stort sett det enda som Krigsmakten har uppfattat korrekt i den gamla affären.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s