SVT opartiskt, så fan heller!

Först vill genierna på SVT leka opartiska genom att förbjuda Stefan Jarls film Godheten att visas före valet.  Det är ju Supervalår, och det finns ingen möjlighet att ställa filmen mot en motsvarande borgerlig film om hur fint det är i högerns klassamhälle.

Nu är det valdag, men dagarna före har SVT-Aktuellt, denna finborgerlighetens förljugna och alldeles egna propagandamegafon, släppt fantastiska inslag, beställda direkt från högerns partikansli.

Torsdag 11/9: Inslag om hur hemskt det blir om restaurangmomsen återgår till sitt normala läge. Ett hemmahosreportage om en stackars invandrarindivid som restaurangchefen bedyrar kommer bli arbetslös om momsen höjs. Efterföljande debatt med Ylva Johansson och en töntig centerpartist som jag redan glömt vad han heter. (vi snackar här om en fullständigt perifer detalj på 5 miljarder och en “reform” borgerligheten kastade in eftersom man troligen inte kunde enas om något annat). Det borgerliga Aktuellt-inslaget finns här, börjar 9:18 in i programmet.

Fredag 12/9: Dags för nästa borgerliga beställningsjobb, inslag om hur illa det kan gå om rödgröna blir större än den s.k. Allianzen. Det talas om kaos efter valet om rödgröna blir största minoritetsblock, inte beroende på regeringsfrågan i sig, utan den efterföljande budgeten. Man tänker sig att det kan bli extra val. Ve och fasa, vi har inte haft extra val sedan 1958, således utbryter kaos! Hela undergångsvisionen stöds av en s.k. oberoende statsvetare, Tommy Möller, som visar sin kompetens genom att benämna extra val felaktigt för nyval. Hela inslaget ett solklart beställningsjobb från högern, som låtsas ta ansvar genom att ge ett regeringsalternativ före valet. Om de blir störst, alltså. Undrar på vilken borgerlig “tankesmedja” de nyttiga journalistidioterna får jobb efter valet. Som tack för god propagandistisk insats. Det borgerliga Aktuellt-inslaget, del 2, finns här, börjar efter 10:45.

Att Aktuellt anlitar Tommy Möller några dagar före valet är minst sagt häpnadsväckande eftersom man tidigare påstått sig vara sååå måna om sin opartiskhet. Möller är blå så det stänker om det, nedan citat från svenska wiki:

Möller var under studietiden medlem i den borgerliga studentföreningen Heimdal som då var medlemsförening i Fria moderata studentförbundet. 2006 blev Möller invald som hedersmedlem i Heimdal. Han arbetade även under en tid som talskrivare åt den dåvarande partiledaren för Moderaterna, Carl Bildt.

Snacka om borgerligt “spin”. Äckligt! Återstår bara att idag sminka upp sig för våra vänner på Gärdet, öva på knixningar och rynkade pannor och det välbeställda inställsamma borgarflinet, eftersom alla helst av allt vill gå på högerns valvakor och skrika som collegeungdomar i USA på en fotbollsmatch, när kapitalet återigen tar hem spelet.

För att göra det ännu äckligare finns propagandan i länkarna ovan endast kvar högst 5 dygn till på nätet. Sedan blir det svårare att granska granskarna, förlåt de nyttiga idioterna.

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Massmedier, Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s