Skendemokratin i Almedalen

Almedalen? BAH! Som jag skrivit tidigare är det ett löjligt marknadsgyckel under täckmantel av s.k. demokratisk samverkan mellan p0litiker och medier. År efter år lägger Aftonbladet ut någon typ av kritisk artikel för att hålla ryggen fri, men likförbannat skickas det journalister dit för att “bevaka” huruvida Calle Bildt är discjockey eller inte. Till och med husorganet  ETC måste sticka sina fina fingrar i syltburken. “Alla är ju där, alltså måste vi också dit”, tycks vara mottot. Hopplöst att skattepengar går till sådant här, d.v.s. gratis semester åt politiker och lobbyister som påstås “jobba” för att sätta kommunerna på “kartan”.

Den pliktskyldiga självkritiken i årets Aftonbladet är emellertid väldigt rolig, signerad Martin Aagård. Han blandar in Sveriges troligen genom tiderna sämste journalist, den grötmyndige moralisten Siwert Öholm, i Almedalssoppan. Artikeln finns här. Ett träffande utdrag:

Den allra sista tanke som slår en i Almedalen är att journalistiken skulle vara hotad.

I presscentret är koncentrationen av liberala ledarskribenter nästan högre än halten rosévinsurin i Visbys avloppsvatten [och] vart man vänder sig stöter man på en Expressenreporter.

Lägg ner spektaklet eller ge fan i att använda skattepengar till det. Lägg även ner Krigsmakten, den som påstås icke kunna försvara Gotland mot en angripare, sannolikt från yttre rymden eftersom det inte finns något realpolitiskt hot mot varken Gotland eller den bananmonarki jag skäms för att tillhöra.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Massmedier, Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s