Fas 3

Slölyssnade just på nollorna i public service, bildmediet. Var visst någon typ av borgerligt färgade nyheter om Fas 3, bland annat att det har bytt namn i Orwellsk anda, heter numera Sysselsättningsfasen. Verkligheten överträffar dikten.

Nej, jag är inte riktigt där än. Men jag vet inte, det vore kanske intressant att före Fas 3 få möjligheten att träffa en s.k. jobb-coach i låt säga 28-årsåldern. (Mina nuvarande arbetskamrater ser detta som ett väldigt lustigt scenario,  av oklar anledning…).

Den enda tanken jag har just nu är hur det kan ha gått så långt att det är allmänt erkänt att man tvingar folk att arbeta. Jag menar, borgerligheten och de fina fisliberalerna var väl alltid synnerligen  kritiska till de arbetsläger och den arbetsplikt som fanns i planekonomier, enkannerligen östblocket. I dag sitter vi i Sverige i allt väsentligt med arbetsläger, d.v.s. Fas 3. Skillnaden är bara den att i Sovjetunionen med flera stater tvingade man folk som var arbetsföra att arbeta. Här tvingar vi folk som  inte är arbetsföra.

Liberal humanism i all sin glans. Vi måste undvika Utanförskapet. Det måste vi.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Jobbet, Massmedier, Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s