Fålkpartiet i lokal borgarpress

… är något jag ytterst sällan intresserar mig för. Inte en krona till borgerlighetens propagandamegafon SDS! Det finns kamrater som läser skiten och en av dessa kamrater har förfärdigat ett inlägg som han e-postat till undertecknad. Jag har själv intresserat mig för den konstnärliga ”kompetensen” hos Holger Radner, som det gäller, tidigare. Han verkar ha en för ”Det Nya Fålkpartiet” karaktäristisk köksbordsinställning. Men jag låter ordet gå vidare till min kamrat:

Efter den senaste omgångens allmänkonstkritiska och civilisationsproblematiserande utfall från Kulturnämndens ordförande, Polisman Holger Radner, ser vi fram emot hans kommande uppdrag som kurator i sann lundaanda.

Äntligen får doktorinnor, docenter och professorer den konst de längtat efter att få se – konstverk som inte är konstiga – utförda av konstnärer vars namn man kan uttala.

Det säger sig ju självt att konst skall föreställa saker tydligt. Tolkningar, videokonst, installationer och abstrakta verk är ju uttryck för ofrihetlig och förtryckande sovjetkommunism, eller ännu värre – socialdemokrati! Så kan vi inte ha det.

Fram med äkta konstnärer som Jenny Nyström och Carl Larsson! Även skagenmålarna går bra, i alla fall de tavlor som är snygga och som föreställer vackra danska kustavsnitt och trevliga fester.

Vidare gillas motiv av typen ”älgar i skogen”, ”folkdräktsklädda fruntimmer i motljus”, ”rapsfält som böljar för vinden”, ”röd stuga med vita knutar vid småländsk tjärn” och såklart gråtande barn, grindslanten, fiskargubbar och hund som spelar kort.

Vårt oreserverade stöd för Polisman Radner i dennes kamp för rikti kultur udan skröfs o mög.

För Kommittén för Lokal Kulturell Tankesäkerhet

I V Djugashvili

Denne Djugashvili har likheter med en annan av mina läsare, en viss A. Gramsci.

En del av spektaklet i den lokala borgartidningen finns att läsa här för den som kan kringgå eller alternativt inte utnyttjat sina ”frisidor” på nätupplagan till den ”fria” borgarblaskan. Det man undrar är hur gubben tänkt här? En konsthallschef som inte beslutar om konsthallens utställningar??? Vissa har otur när de tänker. Vissa som har otur när de tänker sitter vid köksbord.

Lämna en kommentar

Filed under Kultur och nöjen, Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s