Benkö-gambit

En av mina favoritöppningar som svart var i ungdomen Benkö-gambit. Anledningen var att det var en enkel men relativt långsiktig spelidé som jag för en gångs skull begrep. Jag undrar om Cilla Benkö begriper vad hon sysslar med som VD för ett s.k. public service-företag? Har hon en långsiktig enkel plan torde det vara att springa högerns ärenden i största möjliga utsträckning, samt i varje uttalande låta som en bandinspelning av sig själv. Löjlig byråkratrotvälska med hänvisning till att det är “valår”.

Ungefär samtidigt kommer SVT på att det är “valår” och stoppar Stefan Jarls film. Det är “så trångt i tablåerna” ända fram till valet, var ett annat bandspelarfruntimmers anledning till den censuren.

Likaledes ungefär samtidigt kommer SVT i ett inslag i Aktuellt fram till den häpnadsväckande slutsatsen att SodaStream har tillverkning på Västbanken och gör ett reportage om detta. OJ! Gratulerar, era jävla Gärdet-töntar till att ni upptäckt något som varit föremål för EU:s inskränkningar angående Israels tullfrihet sedan 2010.  Kanske anses detta som en sorts vänsterinslag för att “balansera” den kompakta Gärdet-högerkantringen. Ett valår. Mera troligt är dock att man på Gärdet suttit och läst skvaller i SUVen, sittandes i bilkö. Lämplig skvallerspalt har upplyst de lysande journalisterna i Stockholm om att Scarlett Johansson minsann blivit avkopplad från Oxfam eftersom hon gjort reklam för SodaStream under världens viktigaste evenemang, USA-mästerskapet i hormonstinn våldsanvändning med ursäkten att hålla en päronformad boll. Scarletts försök att skapa sig en välgörenhetsgloria gick därmed åt helvete, men hur skulle annars den blinda fårskocken på Gärdet hittat den här nyheten om inte en Hollywoodstjärna varit inblandad? Man får alltså vara glad för den lilla tummetotten.

Pal Benkö som i det vidriga USA populariserade spelsättet var förresten uppväxt i Ungern…

Tror jag ska sluta spela Benkö. Namnet är nedsmutsat. Spelar Volga i stället!

Volgagambit

Advertisements

Leave a comment

Filed under Kultur och nöjen, Massmedier, Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s