Kris!

Kamrat Pålsson Syll har på sin blogg för några dagar sedan berättat att han tillsammans med ett antal tunga namn i en artikel i GP vill ha en del åtgärder rörande järnvägen. Slutklämmen nedan:

En kriskommission med extraordinära befogenheter som kan koncentrera sig på järnvägens problem krävs. Regeringen bör bland annat kalla in experter från fungerande ”järnvägsländer” för att klara en nödvändig omstrukturering av hela järnvägssystemet.

Ovanstående är ett utmärkt tillfälle att i borgerlighetens Sverige testa funktionen “Sök och ersätt”. Exempel nedan:

 • En kriskommission med extraordinära befogenheter som kan koncentrera sig på skolans problem krävs. Regeringen bör bland annat kalla in experter från fungerande ”skolländer” för att klara en nödvändig omstrukturering av hela skolsystemet.
 • En kriskommission med extraordinära befogenheter som kan koncentrera sig på apotekens problem krävs. Regeringen bör bland annat kalla in experter från fungerande ”apoteksländer” för att klara en nödvändig omstrukturering av hela apotekssystemet.
 • En kriskommission med extraordinära befogenheter som kan koncentrera sig på sjukvårdens problem krävs. Regeringen bör bland annat kalla in experter från fungerande ”sjukvårdsländer” för att klara en nödvändig omstrukturering av hela sjukvårdssystemet.
 • En kriskommission med extraordinära befogenheter som kan koncentrera sig på äldreomsorgens problem krävs. Regeringen bör bland annat kalla in experter från fungerande ”äldreomsorgsländer” för att klara en nödvändig omstrukturering av hela äldreomsorgssystemet.
 • En kriskommission med extraordinära befogenheter som kan koncentrera sig på bilprovningens problem krävs. Regeringen bör bland annat kalla in experter från fungerande ”bilprovningsländer” för att klara en nödvändig omstrukturering av hela bilprovningssystemet.
 • En kriskommission med extraordinära befogenheter som kan koncentrera sig på elnätens problem krävs. Regeringen bör bland annat kalla in experter från fungerande ”elnätsländer” för att klara en nödvändig omstrukturering av hela elnätssystemet.
 • En kriskommission med extraordinära befogenheter som kan koncentrera sig på pensionssystemens problem krävs. Regeringen bör bland annat kalla in experter från fungerande ”pensionssystemsländer” för att klara en nödvändig omstrukturering av hela pensionssystemet.
 • En kriskommission med extraordinära befogenheter som kan koncentrera sig på polisens problem krävs. Regeringen bör bland annat kalla in experter från fungerande ”polisländer” för att klara en nödvändig omstrukturering av hela polissystemet.

Det finns egentligen bara ett område där det inte behövs en kriskommission. Krigsmakten! Den årliga konferensen i Sälen lyckas dupera lakejerna på Gärdet att ta upp anslagen till Krigsmakten som ett problem. Det är det inte. Lägg ner skiten! Det finns ingen hotbild, bara folk som gillar att leka med vapen och vill inbilla oss att ryssen kommer.

2 Comments

Filed under Politik

2 responses to “Kris!

 1. Per-Erik Franzén

  Fullständigt underbart!,,,,Bortsett från att mitt skratt just väckt en styck fru, en styck dotter plus en styck katt / Frasse 04.10 på morgonen.

  • Tack Frasse! Det finns alltid risker med att ha roligt, hoppas alla somnade om och att du inte blir utsatt för alltför stora repressalier, vill inte mista en av mina få läsare.

   Förresten kan du berätta för dem, inklusive katten, att sömn är överskattat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s