Kamrat i blåsväder?

Det gäller “kamrat fyra procent” och centerpartiet. Den senaste opinionsundersökningen från DN finns här och kommenteras i AB här. Vanligen gillar jag inte dessa opinionsundersökningar som duggar tätt som borgarkärringar i päls som sitter i diket på skånska vägar i sina mäns SUVar. Den här har dock ett n som är acceptabelt, vilket också gör att nedgången för (C) är statistiskt säkerställd, vilket är ovanligt för de små partierna.

Äntligen börjar den klassiske centerväljaren på landsbygden fatta att Annie Lööf och hennes Ayn Rand-gäng från Stureplan är precis det dom är, nämligen en förvirrad hop halvgamla kvasi-intellektuella som missförstått varför de fick läsa Atlas Shrugged på gymnasiet. Alltså röstar lantisarna på något som bättre passar dem eller går till soffan.

Men visst är partiledaren ung. Visst ler partiledaren mycket. Jag trodde precis som valberedningen i centerpartiet att det populistiska tricket skulle gå hem. Jag hade fel, lyckligtvis är inte alla väljare dum röstboskap.

Återstår räddningsplankan, den kamrat fyra procent som borgerligheten förr i världen (för mycket länge sedan i min ungdom) ansåg höll dåvarande VPK över gränsen. Nu litar Allianzen på samma kamrat, eller kanske är ordet kamrat struket ur ordlistan och i stället används “medarbetare fyra procent” eller “käre vän fyra procent” eller liknande för Allianzen välbekant nyspråkskonstruktion. Problemen är emellertid uppenbara för den allmänborgerlige “käre vän”-röstaren.

  • Det måste räddas inte ett parti utan två! (Det kristet fundamentalistiska partiet som ingår i Allianzen hänger också på gränsen)
  • Halmhattsröstaren (alltså fålkpartiet) som sitter och tittar i sin välfyllda plånbok vid sitt köksbord riskerar att sänka sitt eget parti för nära gränsen
  • Återstår den “bildade” taktikröstaren i det parti som är störst inom den svenska regimen.

Haha, tänk vilka problem för den stackars allmänborgerlige samhällsparasiten. Pannorna läggs i djupa veck i villorna i Djursholm, den torra sherryn smakar inte lika bra som den brukar i öronlappsfåtöljen och kapitalisterna riskerar att förlora sin lakej, Solens och Månens son, på statsministerposten. Strategin kommer antagligen att först gå ut på att misskreditera Stefan Löven, samt om detta misslyckas gå till plan B och städsla denne Löven som deras nye lakej. Tror det blir plan B och jag är rädd att Löven alltför villigt tar anställning i Wallenberg-stallet.

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s