Ukraina, Carl Bildt och Gärdet

Kravaller i Ukraina. Kalle Bildt får i sin egenskap av elevrådsordförande twittra utrikesminister breda ut sig verbalt i radio. Han talar om “regimen” i Ukraina och om nödvändigheten att genomföra “reformer”.

Jag översätter: regim betyder här odemokratisk, vilket är sakfel eftersom presidenten är folkvald. Valfusket är marginellt enligt observatörer. “Reformer” i Calle Bildts mun betyder sälja ut offentlig egendom till kapitalistsvin, företrädesvis från det omhuldade “Västeuropa”, vilket kommer att göra kapitalistsvinen rikare och fetare och befolkningen olycklig.

Bildt ondgör sig också över att demonstranter skjutits och att repressiv lagstiftning införts, bl. a. det oerhört repressiva maskeringsförbudet. Få se nu, jag vill minnas att det i Sverige sköts en demonstrant i Göteborg, samt att vi har maskeringsförbud? Jag drar slutsatsen att Allianzregeringen är en regim. “Regimen i Stockholm” låter onekligen bättre.

Tomtarna på Gärdet låter ohämmat denna propagande breda ut sig över bananmonarkin. Kravallerna i Hamburg och undantagstillståndet där har ingen hört talas om. Men Ukraina, vojne, vojne, ögonen lyser orange av rättrådiga demokratipekpinnar och vi på Gärdet är såååååå duktiga fina journalister.

Fråga fine Kalle om det möjligen, möjligen inte kan vara så att han i den här frågan är liiite, liiite styrd av den till fobi gränsande aversion mot det ryska som styrt hela hans karriär? Nej, fy, då kanske Kalle inte låter sig intervjuas nästa gång, alternativt kommer han inte till vårt marknadstält i Almedalen i sommar. Pliktskyldigast nämna att det finns ett östra Ukraina som inte springer omkring i orange kalsonger? Ja, fast väldigt fort och i bisatser.

När sådant här händer i de flesta länder med folkvalt styrelseskick hänvisas normalt sett till “demokratiskt fattade beslut”, med darr på stämman och brösttoner. Jag kan inte se annat än att parlamentet i Ukraina tagit beslut som inte gillas i det fina och fria “Västeuropa”. Journalisterna på Gärdet hade helt klart rubricerat demonstranterna annorlunda om detta utspelats i Frankrike, Danmark eller Italien. Om man överhuvud orkat rapportera, vill säga.

Nyttiga idioter är bara förnamnet.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Massmedier, Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s