Läroplaner för grundskolan

Fick följande lista i tips av en kamrat, som i sin tur talat med en politiker. De senaste fyra läroplanerna har följande beteckningar och ansvarig minister:

  • Lgr69. Olof Palme (S)
  • Lgr80, Birgit Rodhe (FP)
  •  Lpo94, Beatrice Ask (M)
  • Lgr11, Jan Björklund (FP)

Enligt Björklund är alla problem sossarnas fel? Hur kan det i så fall komma sig att senaste (sista?) gången en socialdemokratisk minister var ansvarig för en läroplan skrev vi 1969? Förvisso tar det mycket lång tid innan borgerliga s.k. reformer slår igenom, på alla områden utom de livsnödvändiga skattesänkningarna. Men det här kräver ett trollerinummer av Arkelstens dignitet rörande historieförfalskning för att trolla bort. (Hokus, pokus…)

Den kanske hjälper om man byter namn på ministerposten till ecklesiastikminister, eftersom Palme var den siste som hade denna ministertitel? Ungefär som att döpa om arbetslöshet till “utanförskap”. Den titeln borde passa Björklund, han tror att skolan mår bäst av metoder som användes vid tiden för ecklesiastikdepartementets inrättande, d.v.s. 40-talet. Närmare bestämt 1840-talet. (Palme var dock utbildningsminister när han var ansvarig, departementet bytte namn 1967)

h/t signaturen A. Gramsci

Advertisements

Leave a comment

Filed under Skolan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s