Läroplaner för grundskolan

Fick följande lista i tips av en kamrat, som i sin tur talat med en politiker. De senaste fyra läroplanerna har följande beteckningar och ansvarig minister:

  • Lgr69. Olof Palme (S)
  • Lgr80, Birgit Rodhe (FP)
  •  Lpo94, Beatrice Ask (M)
  • Lgr11, Jan Björklund (FP)

Enligt Björklund är alla problem sossarnas fel? Hur kan det i så fall komma sig att senaste (sista?) gången en socialdemokratisk minister var ansvarig för en läroplan skrev vi 1969? Förvisso tar det mycket lång tid innan borgerliga s.k. reformer slår igenom, på alla områden utom de livsnödvändiga skattesänkningarna. Men det här kräver ett trollerinummer av Arkelstens dignitet rörande historieförfalskning för att trolla bort. (Hokus, pokus…)

Den kanske hjälper om man byter namn på ministerposten till ecklesiastikminister, eftersom Palme var den siste som hade denna ministertitel? Ungefär som att döpa om arbetslöshet till ”utanförskap”. Den titeln borde passa Björklund, han tror att skolan mår bäst av metoder som användes vid tiden för ecklesiastikdepartementets inrättande, d.v.s. 40-talet. Närmare bestämt 1840-talet. (Palme var dock utbildningsminister när han var ansvarig, departementet bytte namn 1967)

h/t signaturen A. Gramsci

Lämna en kommentar

Filed under Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s