Menförhelvete!

Aftonbladet har nyligen låtit publicera något av det mest absurda jag läst. Skribent är en Anders Lindberg och den  intelligenta betraktelsen han signerat finns här.

Karln skriver, tydligen på fyllaste (sic!) allvar, att Sverige behöver fler Annie Lööf!!! Den enda argumentationen tycks vara att eftersom Annie Lööf är kvinna behövs det fler som hon??? Bara så att jag har förstått det rätt? Aftonbladet anser att en person som hyllar Ayn Rand och Margaret Thatcher ska i någon mån mångfaldigas. Eftersom hon är kvinna!!!

Jag begriper inte hur en man (sic!) kan vara till den milda grad förvirrad på så få rader! Exvis:

Kvinnor behandlas också annorlunda i offentligheten. Annie Lööf är ett bra exempel på det. Kommentarer om kläder och utseende är vanliga liksom en underliggande sexistisk kritik. För att få samma respekt som övriga partiledare behöver hon prestera betydligt bättre. Detta gäller inte minst hur vi i media skildrar henne.

Detta är milt uttryckt totalt pantat! Jag skiter i hur Annie Lööf klär sig och eftersom jag inte läser damtidningar har jag inte en aning om huruvida färgen på hennes dräkter matchar hennes och Ayn Rands frihetsbegrepp. Att det skulle finnas minsta antydan till sexism eller sexistisk kritik är också för mig okänt, och för egen del har jag inte den minsta sexistiska tanke rörande Lööf. Hon är lika  sexuellt laddad som en neutron, men inte lika viktig för världsalltet. Jag hade varit lika kritisk till hennes manlige motsvarighet i den nyliberala Stureplanscentern, nämligen Fredrik Federley, om denne varit partiledare. Gissningsvis hade jag inte gillat varken hans hår eller hans kostymer.

Citatet ovan anser jag också innehåller ett kraftigt sakfel rörande partiledares prestationer. Det är snarare tvärtom, nämligen att kvinnor slinker undan bakom sitt kön. Mona Sahlins inkompetens och virrighet hade aldrig tolererats om hon hetat Juholt. Samma sak gäller för Maud Olofsson och Annie Lööf.  Den enda som snabbt fått sticka p.g.a. inkompetens var Karin Söder, men det minns knappast någon längre.

Tyvärr för den nya tidens feminister finns det inget självändamål att ha vare sig kvinnliga partiledare eller fler kvinnor i bolagsstyrelserna. Det är feltänkt att denna kvinnliga elit på något sätt skulle förändra det patriarkala samhället.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Massmedier, Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s