Medieskugga

Medelklasstöntarna på Gärdet (läs journalister i public service) är väldigt trendkänsliga och springer gärna i flock. Flocken orkar dock inte springa i samma riktning särskilt länge, utan irrar omkring än hit och än hit. Möjligen är detta av nöden för att hålla tittar- och lyssnarsiffrorna uppe, men problemet är att flocken verkar glömma bort de ställen den nyss galopperat över. Det vore således intressant att få veta vad som hänt rörande följande ämnesområden, en “efterdrevsanalys”:

 • Libyen. Här bombades och flygspanades, med tveksamt mandat av FN. Våra kompetenta journalister var överlyckliga när al-Gaddafi mördades, han var ju en elak diktator. Eftersom rebellerna var fina demokrater och USA deras vän är väl således allt frid och fröjd i Libyen nu? Befolkningen njuter frukterna av sina oljeinkomster?
 • Egypten. Hur går det för Facebook och Twitter och den arabiska våren, så omhuldad på Gärdet?
 • Svantesson. Den Store Landsfadern har utsett en minister som är öppet kristet fundamentalistisk. Det här tegs ihjäl både av Svantesson och Landsfadern, varefter de räddades av skandalen om polisens registrering av romer. Vi klarar bara av en skandal åt gången? Nu har alla glömt att Svantesson är kristen fundamentalist, uppenbarligen.
 • Tyskland. Har det varit val där? Fick ungefär samma medietäckning som när en hund som ägs av frun till en perifer republikansk kandidat pissat i en rabatt. I primärvalen i New Hampshire.
 • Syrien. Den uppenbara kåtheten över att skildra USA:s effektiva flygvapen och bomber har kommit av sig. Beroende på ett RYSKT initiativ. Bäst att tiga ihjäl detta? Hur går det för de av Saudi-Arabien betalda muslimska legoknektarna?
 • Husby. Varför har bilarna slutat brinna? Eftersom ämnet tagits upp i SVT-Debatt, tänkte inte på det!

Finns flera sådana här, men jag har inget större hopp om återkoppling.

Rörande Hanne Kjöller vill jag ta till protokollet att jag inte läst en bokstav av fruntimret sedan Göteborgskravallerna. Hon är riktigt kass medelklass-“journalist”, helt klart under märket för DN:s pekpinneviftare, vilket inte säger lite. Att hon skiter i fakta och är ideologiproducent är så trivialt att jag egentligen inte borde skriva det. Det har ändå viss anknytning till ovanstående, eftersom det rör journalisters inkompetens.

2 Comments

Filed under Massmedier

2 responses to “Medieskugga

 1. Har barnilsson till äventyrs någon e-mailadress?

  • Ja, men jag har inte lust att lägga ut den här. Om du vill kan du få den per telefon? Har inte ditt nummer aktuellt, men kan slå upp dig.

   EDIT: Ser en hotmail som är kopplad till din identitet här, skickar till den!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s