Kristen fundamentalist i regeringen

Den Store Landsfadern, vår statsminister, har utsett Elisabeth Svantesson till minister. Således befinner sig nu en kristen fundamentalist i regeringen. Intressant, eftersom högerpartiet hävdar sig representera en massa fina liberala värden.

Som flera andra påpekat är det tydligen olika måttstockar för mediala drev rörande religiös tillhörighet, nyligen jagades en viss Omar Mustafa ut ur sossevärmen med hjälp av tjänstvilliga journalister. Nu uteblir till stor del drevet och det hela verkar självdö eftersom både Svantesson och Den Store Landsfadern tiger ihjäl hela saken.

Åsa Linderborg är den som bäst och argast huggit in på hyckleriet, finns att läsa här i Aftonbladet. Men vad kan man vänta sig av en bananmonarki där merparten av de s.k. folkvalda tågar in i Storkyrkan för att lyssna på biskopens gudstjänst i samband med riksmötets öppnande. Hur lång tid ska det ta innan vi slänger av oss statskyrkomanteln och blir en sekulär stat på riktigt?

Vidden av stolligheterna Svantesson håller på med kan beskådas hos Kristet Center Örebro. Vad är för övrigt “Center”? Är det en chokladpralin eller en anfallare i fotboll eller ishockey? Har de goda svenska fundamentalistiska kristna aldrig hört ordet centrum?

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik, Religion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s