Kristen fundamentalist i regeringen

Den Store Landsfadern, vår statsminister, har utsett Elisabeth Svantesson till minister. Således befinner sig nu en kristen fundamentalist i regeringen. Intressant, eftersom högerpartiet hävdar sig representera en massa fina liberala värden.

Som flera andra påpekat är det tydligen olika måttstockar för mediala drev rörande religiös tillhörighet, nyligen jagades en viss Omar Mustafa ut ur sossevärmen med hjälp av tjänstvilliga journalister. Nu uteblir till stor del drevet och det hela verkar självdö eftersom både Svantesson och Den Store Landsfadern tiger ihjäl hela saken.

Åsa Linderborg är den som bäst och argast huggit in på hyckleriet, finns att läsa här i Aftonbladet. Men vad kan man vänta sig av en bananmonarki där merparten av de s.k. folkvalda tågar in i Storkyrkan för att lyssna på biskopens gudstjänst i samband med riksmötets öppnande. Hur lång tid ska det ta innan vi slänger av oss statskyrkomanteln och blir en sekulär stat på riktigt?

Vidden av stolligheterna Svantesson håller på med kan beskådas hos Kristet Center Örebro. Vad är för övrigt ”Center”? Är det en chokladpralin eller en anfallare i fotboll eller ishockey? Har de goda svenska fundamentalistiska kristna aldrig hört ordet centrum?

Lämna en kommentar

Filed under Politik, Religion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s