Lena Ek dum?

Tydligen föreligger en rovdjursproposition. Familjen slöglodde på borgar-Aktuellt i SVT i går som vanligt. Lena Ek får där stå till svars för att regeringen nu vill halvera, eller i vissa fall mer än halvera, såväl vargstammen, björnstammen som lodjursstammen. Här ska det minsann skjutas djur! Forskning på rovdjur? Skiter väl vi i, vi är ALLIANZEN och sitter vid våra köksbord och filosoferar, iförda illaluktande gröna fleecejackor, kepsar med sydstatsflaggan, leriga stövlar och snus under läppen.

Kruxet är bara att vid en wikipedning man finner att Ek har juristexamen, samt tydligen påbörjat men inte fullföljt forskarutbildning i internationell rätt. Hon har alltså inte den typiska borgerliga ministerns karriär, de brukar aldrig ha tagit ut någon riktig examen överhuvud, eftersom den intellektuella kapaciteten inte räckt till. Ännu värre är att utbildningen tydligen skett vid Lunds universitet, samt att hon verkar sprungit runt i spexsvängen ungefär samtidigt som jag själv satt på UB och läste Marx och Hume och von Wright.

Det är alltså bevisat att man kan vara dum även om man har akademisk examen vid mitt eget universitet? Enda alternativa förklaringen är att jägarlobbyn har fingrarna i centerpartiets möglade syltburk.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s