Högern och historia

Att låta unghögern skriva historia har alltid gett skrattretande resultat. Det mest skrattretande var det högerns s.k. idéprogram som kom för några år sedan med högerbroilern Sofia Arkelsten som huvudansvarig. Hon var vid tillfället högerns nya partisekreterare, efterträdare till reklammannen och propagandageneralen Schlingmann. Arkelstens “läsningar” av historieböcker var sannolikt obefintliga, alternativt behövde hon vid tillfället glasögon som gav åtminstone ledsyn i stället för de ideologiska glasögon hon förvärvat vid uppväxten i Hässelby. Arkelsten hade bland annat fått för sig att högernpartiet varit drivande vid rösträttens införande samt vid avskaffandet av apartheid i Sydafrika.

Så småningom insåg diverse personer inom högerpartiet att Arkelsten kanske var en belastning och min gissning är att hon fick sparken. Högern känner nu enligt Aftonbladet långt om länge behov att göra en revision av sin historierevisionism och tänker skriva om programmet och stryka de åtminstone flagrant felaktiga delarna.

Jaha. Gäsp. Men vad gör Arkelsten nu då? Hon bör väl rimligen av högerpartiet ha stuvats undan någonstans där de milt uttryckt bristfälliga historiekunskaperna inte gör någon skada? Alltså placeras hon som ordförande i Utrikesutskottet

Vilken tur att vi är en liten bananmonarki.

Fotnot: Högerpartiet låtsas numera heta något annat: Moderaterna alternativt Nya Moderaterna. Jag vet inte så noga. Men som Afzelius en gång sjöng: “Då var dom kompis med fascisterna. Då var dom bundis med nazisterna.
Då var dom bästis med rasisterna. Då var dom ett med falangisterna. Det var då, det var länge se’n.
Men nu står samma Svarta Gäng och har häng på ministertaburetterna igen!” Kruxet är bara ordet häng. De sitter faktiskt på riktigt på ministertaburetterna.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s