DN övertygar som vanligt?

I morse lade DN ut nedanstående i sin nätupplaga, citerar för att det i sin nuvarande form kan riskera försvinna:

Snowden uppges ha mer information

Publicerad i dag 08:03

Spionmisstänkte amerikanen Edward Snowden har information som kan skada USA betydligt mer än det som hittills offentliggjorts, men som han inte velat läcka, säger journalisten Glenn Greenwald till den argentinska tidningen La Nacion.

Greenwald var den som i brittiska Guardian först skrev om USA:s massiva övervakningsprogram efter det att han fått information av Snowden.

– Snowden har tillräckligt med information för att orsaka USA:s regering mer skada på en enda minut än någon annan någonsin haft i Förenta Staternas historia, säger Greenwald.

TT-AFP

Den malligaste morgontidningen lägger alltså ut, i det här fallet på andra position, ovanstående “stubbe”. Sedan får den nyfikne göra precis allting själv. Exempelvis kan man börja med att leta upp Greenwald och Guardian, vilket leder hit. Man ser genast att Greenwald har lagt ner en hel del arbete på att relatera till en Reuters-artikel, vilken kan hittas här.

Som synes är Greenwalds artikel späckad med länkar för den som vill gå vidare. Vidare är andemeningen av hans artikel  att den  nuvarande pressbevakningen har effekten att fokus flyttas från huvudfrågan om USA:s och NSA:s övervakning, till Snowdens och även Greenwalds personliga öden och motiv. Vilket man med visst fog kan säga att även DN lånar sig till.

DN orkar inte tänka. DN orkar inte länka. (jaja, jag vet att det är semester och jag vet att Bonniers är fattiga och jag vet att det sitter ungdomar som sommarjobbar på redaktionen)

Men ändå, jag börjar undra om man fortfarande i Guillous anda kan kalla DN för den malligaste morgontidningen. Det finns inte särskilt mycket att vara mallig över längre, och ingen  ska få mig att tro att det finns ett mer insiktsfullt reportage om jag betalar för skiten, antingen på papper eller “DN-Plus”. Det senare borde döpas om till DN-Minus.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s