Struleplanscentern

Om man vill krångla till det för sig finns äntligen ett givet val: Centerpartiet! Nyliberalismen har fått en trogen plattform i det gamla svenska folkrörelsepartiet, vilket lätt inses efter dessa två stolpskotts artikel i SvD.

Vilka jävla töntar! Bland annat plitar de, troligen med fuktad blyerts, ned följande:

Vi har inte sett den nationella transportplanen, men törs likväl påstå att alla för landet viktiga satsningar inte kommer att gå att genomföra. Det är helt enkelt så att behoven och önskemålen vida överstiger vad budgeten tillåter.

Jaha??? Statsbudgeten räckte på 1800-talet till för att bygga ut järnvägen. Landet var på den tiden fattigare, befolkningen inte så stor och skatterna lägre. Nu är staten tydligen utan medel och lösningen som herrarna med dumstrutarna kommer på är (fanfar) PRIVAT finansiering.

Har herrar nyliberala centerpartister möjligen hört talas om att man kan omfördela inom  en viss budget? Eller att man  inte behöver sänka skatten hela tiden för dem med tjocka kapitalistplånböcker?

Om ni verkligen vill ha infrastrukturella satsningar, håll spolingen Borg upp och ner och skaka honom kraftigt. Fram med stålarna till järnvägen!!! NU!

För övrigt anser jag att Annie Lööf är hård, kall och nyliberal.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik, Politisk ekonomi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s