Stockholm brinner!

Det är märkligt att hela det administrativa område som brukar benämnas Stor-Stockholm sällan  används när det är frågan om problem. Då är det alltid stadsdelen eller förortsnamnet som används. Problemen finns således i Husby, inte i det fiiina Stockholm. Det är också alltid, åtminstone i borgerlig retorik, individens ansvar. Hela tiden denna jävla formellt fria individ, till 100% alltid ansvarig. Om borgerlighetens politiker har rätt, kan vi lägga ner hela sociologiämnet på alla universitet i hela världen…

Jag undrar också varför det inte finns karriärkåta journalister med sändarbilar i Husby, med flera områden, utkommenderade nattetid. Det borde rimligen passa som hand i handske för Margit Silberstein och Mats Knutsson att göra nedslag i den politiska verkligheten med en strumpmikrofon i handen. Tänk bara vilka bra intervjuer med poliser och brandmän och ungdomar det kan bli nattetid till skenet av en bilbrand?

Avståndet till Boston, Oklahoma och Kairo är uppenbarligen kortare än körsträckan från Gärdet till Husby. I alla fall nattetid.

Lämna en kommentar

Filed under Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s