Man kan väl ändra sig?

Själv har jag svårt för det, men det beror på att jag sällan har fel. 🙂

En som har ändrat sig är Oskar Lafontaine. Han har fått klart för sig att Euro var en usel idé. Om detta kan man läsa i den malligaste morgontidningen här. Nu är herr Lafontaine inte precis vem som helst, vilket framgår av rubriken i DN.

Här hemma har vi vissa folkpartister som fortfarande använder sin mentala halmhattskarta i stället för den europeiska verkligheten. Men visst, gärna för mig, vi kan väl ta en repris på folkomröstningen nu till hösten och fråga folket om vi ska ha Euro i stället för krona? Undrar om de svenska kapitalisterna skjuter in massor av miljoner i Ja-kampanjen för att övertyga det dumma folket den här gången också. Förra gången det begav sig, för tio år sedan, visade det sig i efterhand att det ekonomiska styrkeförhållandet var 14 mot 1 i Ja-sidans favör.

Den här gången tror jag inte det blir några propagandapengar. Nu räcker det inte ens med 100 mot 1, det blir torsk i alla fall.

Kan ingen lägga ner folkpartiet eller förklara namnet olagligt eller nåt? Partiet har inte haft en susning om folklighet sedan 50-talet.

Leave a comment

Filed under Politik, Politisk ekonomi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s