Ryssen flyger igen!

Idag har ryssen flugit i internationellt luftrum med sina flygplan. Det får tydligen inte ryssen göra, framförallt inte när vi övar med våra kompisar i NATO.

Enligt min enkla åsikt är bevakning av motståndarsidans manövrer på internationellt vatten/luftrum vardagsmat. Eller för att travestera en USA-hök från 60-talet: Russian fighters are like streetcars. (Han sade “Pleikus are like streetcars”, den intresserade kan göra en sökning.)

Poängen med detta är att “ryssen” högst sannolikt flyger över internationellt vatten i stort sett dagligen. Varför då detta rabalder just nu? Enkelt. Den svenska krigsmakten är ett särintresse som ser sin utkomst och sina plåtschabrak och leksaker hotade. Alltså släpper man vardagshändelser till pressen, vilka snällt förstorar upp dem och gör sitt nyttiga idiotjobb. Det här tramset kommer inte att upphöra förrän Krigsmaktskramarna fått som de vill, d.v.s. att vi kastar ett stort antal miljarder i gapet på idioter, när dessa miljarder behövs mycket bättre på annat håll.

Endast Sverige svenska journalister har. Vilket är tur för omvärlden. Och billigare. Det militär-industriella komplexet har aldrig varit en sparbössa.

Advertisements

2 Comments

Filed under Krig och krigsmakt, Politik

2 responses to “Ryssen flyger igen!

  1. Saknar dina uppdateringar.

    • Om du menar att jag skriver här för sällan, är det helt riktigt. Om du menar att jag inte följt upp militärens anslagsyrkanden via pressen, är det också helt riktigt. Båda grejorna beror på att jag har tidsbrist. När bjuder du på öl? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s