Kommunister?

Artikeln i SvD (vinstuttag i skolan) har tydligen fått kapitalets lakejer att ta på sig sina foliehattar och knappa med pekfingrarna på sina tangentbord. En sådan mödosam inknappning återfinns här. Författaren heter Örjan Hultåker och representerar kapitalistiska särintressen i huvudstaden. För att göra det lätt för sig dras alla företag inom vård, skola och omsorg över en kam, oavsett storlek. Som vanligt landar han sedan i omtanken om det lilla, lilla, lilla företaget, ni vet det där som drivs av en stackars välmenande läkare, med högst en anställd och där det är så mysigt, så mysigt med bilder av blommor på väggarna. Alltså:

Att förbjuda vinster i de små ägarledda företagen är första steget mot en planhushållning som fanns i Östeuropa före murens fall.

Haha, detta följer givetvis omedelbart. Kommunismen är nära, en ny Stalin väntar bakom husknuten för att förslava de stackars kapitalisterna. Troligen är också Kungliga Vetenskapsakademien fullproppad med gamla KGB- och STASI-agenter som är kompisar med Jan Guillou och bidat sin tid för att äntligen kunna slå till mot vinsterna inom skolområdet.

Jag läser ibland en bloggare som återkommande använder uttrycket “grodors plums och plask”. Här är det knappast tal om plums och plask. Ej heller en groda. Det påminner snarare om en dinosaurie som störtdyker från Öresundsbron. Från mitten, mellan pylonerna.

Advertisements

2 Comments

Filed under Politik, Skolan

2 responses to “Kommunister?

 1. Snart är det över. Snart är det slut. Nordkorea sprattlar i dödsryckningar. Snart återstår endast en Interflugbanner någonstans på nätet som minner om totalitära vankrafter och inte ens barnilsson kan väl beklaga detta
  systems definitiva nådastöt. Släpp detta nu Bengan. Vi förlåter dig för att du varit lite vilseledd och så tar vi ett parti schack istället.Jag bjuder på en riktigt kapitalistisk pilsner och så glömmer vi Sovjet, kolchos, kolgruvor och annat larv. Vi känner ju alla ditt rättrådiga förakt gentemot allt vad auktoriteter och överhet heter, så varför då hylla system som befäster detta. Tiden är inne kommunismen…… somnar in……glöms bort……..sen återstår endast baksmällan../Frasse.

  • Kampen är aldrig över, Frasse. Möjligen på schackbrädet. Om du och jag spelar är den dessutom över ganska fort. Man kan då ställa upp pjäserna och ta ett nytt parti. I vårt fall blir i så fall resultatet detsamma, dvs du vinner, men i det politiska partiet är det inte riktigt lika säkert.
   Det är min förhoppning att någon gång den röda fanan ska vaja över även Ödeshög…
   Och visst är Interflugs reklam enormt överlägsen SAS?
   När diskuterar vi detta över tysk flasköl på din bekostnad?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s