Skolsystemet

Bloggkollegan Pålsson Syll har sällsynt god koll på skolsystemet, av flera skäl. Nu senast (igår) hade han ett utomordentligt belysande inlägg här.

Av en tillfällighet (?) kommer idag i en av riksborgartidningarna (SvD) denna debattartikel. Artikelförfattarna tar sig för det oerhörda att föreslå förbud mot vinstuttag i skolan. Argumenten är väldigt goda. Artikelförfattarna har tämligen gott anseende eftersom de samtliga härrör från Kungl. Vetenskapsakademin?

Högst troligt kommer detta att sopas under mattan av den gamla vanliga borgerliga dementi- och propagandamaskinen. På olika sätt kommer det att blandas bort kort och förtigas saker, enligt numera känt mönster. Annat ljud i skällan är det när Kungl. Krigsvetenskapsakademin (jo den finns på riktigt!) uttalar sig om behovet av att försvara Gotland minst en vecka mot ett hot som inte finns.

Lustigt nog finns i samma nummer av SvD denna lilla muntration. Ojj, vad mysigt vi har det i det fina Schweiz. Här finns minsann ingen segregation. Tågen går visst i tid också…

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik, Skolan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s