Nyttiga idioter på SVT?

Jag kan nästan inte kolla det dumma ideologiska dravlet som väller ut ur den totalt pantade Aktuellt-redaktionens propagandaverktygslåda. Jag riskerar få uppkastningar och allehanda psykosomatiska störningar, det bästa vore att jag lät bli att titta. Dessvärre tittar min sambo pliktskyldigast, vilket leder till att jag ibland hör fragment. Nu har jag varit förbannad i två dar, så förbannad att jag inte ens kunnat skriva här.

I onsdags kommenterade medelklassnollorna på Aktuellt Chávez död. Nike Nylander står och knixar framför en bildskärm i studion, samtidigt som man lägger ut en skylt med texten “FRIHETSHJÄLTE ELLER DESPOT?”

Hur i helvete kan man sätta en sådan rubrik?! Fredrik den Onde är minst lika mycket despot som Chávez i så fall, enligt min mening värre eftersom han ställer sig på de redan bemedlades sida i kampen om de knappa resurserna.

Aktuellt-inslaget finns att beskåda här (ca 11:30 in).  Tydligen kan man inte i SVT-Play himmelriket kolla Aktuellt mer än 7 dagar efter sändning, alltså är det bara 5 dagar kvar att titta på det enorma magplasket.

Efter ett tag gör SVT sin vanliga “opartiskhetsmanöver” när man visar hur synd det är om högersvinen som emigrerat till Miami, där de sitter och röker cigarr med exil-kubanerna. Dumheterna fullbordas med att åka till ett kontor med oljemäklare (oklart var och vem som intervjuas!), vilka vädrar morgonluft. På kontoret ifråga intervjuas en oljekapitalistlakej, som hör och häpna anser att:

Många stora oljebolag vill hemskt gärna återvända till Venezuela.

Nähääää? Vill de verkligen det? En lysande bedrift, kära Aktuellt-redaktion, att få tag i denna mycket svårfångade och överraskande information. Imponerande också att varken lägga ut namn eller organisation på den som kommer med detta nyckeluttalande!

Till slut har man ändå fått för sig att balansera de tidigare magplasken med att ta in någon som begriper något och för en gångs skull har redaktionen insett att det inte duger med varken Margit Silberstein eller Mats Knutsson. In kommer Magnus Linton och genast höjs den intellektuella ribban ett antal snäpp. (krävs iofs inte så mycket för det på Aktuellt!) Klen tröst efter de tidigare dumheterna.

Lägg ner hela jävla Aktuellt-redaktionen och börja om från början! Det är det råd debattörer i skolvärlden brukar ge rörande lärarhögskolorna. Varför är det ingen som tänkt detta om medelklasshymlarna på Gärdet? Public service, my ass! Stupid motherfucking propaganda service borde det heta i stället.

Vill man läsa något vettigt rörande Chávez finns som vanligt Proletären eller varför inte det numera enda partiet som har någon aning om begreppet klass, nämligen Kommunistiska partiet.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s