Vapen, vapen, mera fina vapen!

Högertidningen SvD har en upplysande artikel om ett av dess favoritämnen, det s.k. försvaret, här. Som vanligt vill jag påpeka att beteckningen ”försvaret” är missvisande, det borde rätteligen heta krigsmakten.

Det är synd om vapen- och uniformsfetischisterna. Igen! De stackarna har för lite pengar. Jag citerar lite ur artikeln:

… så mycket som cirka 40 miljarder kronor saknas. Försvarsmaktens slutsats är att regering och riksdag i nästa försvarsbeslut 2015 antingen måste sänka kraven på vad försvaret ska klara av – eller höja anslagen.

Det är väl ett enkelt beslut, eller hur Reinfeldt? Ett särintresse borde inte med simpel lobbying få mera pengar?

Utan mer pengar tvingas Försvarsmakten lägga ner förband helt och hållet. Det skulle slå mycket hårt mot krigsförbanden i Insatsorganisation 2014. De består (utan hemvärnet) av 28 000 personer som man tvingas minska med en tredjedel, cirka 9000 personer.

Utmärkt. 9000 f.d. grönklädda går i civila kläder ute på marknaden! Fredrik den Onde har i Davos, till Wallenbergs förtrytelse, beklagat att vi har för liten låglönesektor. Här finns gott om lönesänkande arbetsdjur, antingen till bärplockning, hamburgervändande eller direkt in i Fas 3. (Det senare är väl det troligaste?)

En så liten styrka äventyras (sic!) både Sveriges försvar och fredsinsatser utomlands.

Utmärkt igen. Det står förstås fel i högertidningen, Sverige har knappast några ”fredsinsatser utomlands”, vi för krig på USA:s sida, under NATO-befäl, torftigt förklätt till någon form av internationell insats.

Lägg ner Krigsmakten! 42 miljarder per år är exakt 42 miljarder för mycket. Med en krigsbudget på 0 (noll) SEK löser vi mängder med problem! Tänk så många jobbskatteavdrag det blir! Tänk så många arbetsskapande restaurangmomssänkningar!

Lämna en kommentar

Filed under Krig och krigsmakt, Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s