Paranoia om ryssen

Vapenfetischisterna fortsätter att hamra sina särintresse-budskap över den mediala ankdammen. Hotbilden anses öka, antagligen eftersom ÖB är sjuk och kan ha veckotomtar på loftet?

Ryssland är det enda spöket som särintressenterna med ens ett minimum av trovärdighet kan vifta med för att få inkräkta på vårdkakan för att köpa JAS, tjänstepistoler av märket Beretta och pälsmössor lämpliga att ha vid älgjakten. Lämpligt är antagligen också att lågpannorna i uniform får högre löner, eftersom de är utsatta för en så enorm risk att ryssen kommer och tar dem?

Ryssland har landgräns till Norge, Finland, Estland, Lettland, Vitryssland, Ukraina, Georgien, Azerbadjan, Kazakstan, Mongoliet, Folkrepubliken Kina och Demokratiska folkrepubliken Korea. Dessutom har man Kaliningrad-exklaven (sic!) som ligger insprängd mellan de inte helt sympatiskt inställda Litauen och Polen. Det finns alltså en hel del annat att syssla med vad gäller traditionellt ryska intressesfärer innan man kommer på att utrusta en invasionsflotta som antingen utgår från Kaliningrad eller stävar ut genom Finska viken med riktning mot den hett åtråvärda och värdefulla bananmonarkin Sverige. En bananmonarki vars krigsmakt består av 100+ JAS och som har en krigsbudget som per capita med råge överstiger Rysslands.

Eller tänker den lede ryssen kanske flyga in sin invasionsarmé, luftlandsätta rubbet i närheten av Stockholm???

Man måste antingen vara dum eller svensk krigsmaktskramare för att komma på något så fullständigt osannolikt och huvudlöst! Helt säkert är att INGEN rysk militär har minsta lilla plan på något sådant här inom överskådlig tid, detta finns endast som pengapump hos vapenlobbyn i Sverige.

Lägg ner krigsmakten. Skicka samtliga officerare till borgerlighetens favoritstraffläger, alltså Fas 3.

Lämna en kommentar

Filed under Krig och krigsmakt, Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s