Paranoia om ryssen

Vapenfetischisterna fortsätter att hamra sina särintresse-budskap över den mediala ankdammen. Hotbilden anses öka, antagligen eftersom ÖB är sjuk och kan ha veckotomtar på loftet?

Ryssland är det enda spöket som särintressenterna med ens ett minimum av trovärdighet kan vifta med för att få inkräkta på vårdkakan för att köpa JAS, tjänstepistoler av märket Beretta och pälsmössor lämpliga att ha vid älgjakten. Lämpligt är antagligen också att lågpannorna i uniform får högre löner, eftersom de är utsatta för en så enorm risk att ryssen kommer och tar dem?

Ryssland har landgräns till Norge, Finland, Estland, Lettland, Vitryssland, Ukraina, Georgien, Azerbadjan, Kazakstan, Mongoliet, Folkrepubliken Kina och Demokratiska folkrepubliken Korea. Dessutom har man Kaliningrad-exklaven (sic!) som ligger insprängd mellan de inte helt sympatiskt inställda Litauen och Polen. Det finns alltså en hel del annat att syssla med vad gäller traditionellt ryska intressesfärer innan man kommer på att utrusta en invasionsflotta som antingen utgår från Kaliningrad eller stävar ut genom Finska viken med riktning mot den hett åtråvärda och värdefulla bananmonarkin Sverige. En bananmonarki vars krigsmakt består av 100+ JAS och som har en krigsbudget som per capita med råge överstiger Rysslands.

Eller tänker den lede ryssen kanske flyga in sin invasionsarmé, luftlandsätta rubbet i närheten av Stockholm???

Man måste antingen vara dum eller svensk krigsmaktskramare för att komma på något så fullständigt osannolikt och huvudlöst! Helt säkert är att INGEN rysk militär har minsta lilla plan på något sådant här inom överskådlig tid, detta finns endast som pengapump hos vapenlobbyn i Sverige.

Lägg ner krigsmakten. Skicka samtliga officerare till borgerlighetens favoritstraffläger, alltså Fas 3.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Krig och krigsmakt, Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s