Ryssen kommer!

Nu går tamigfan skam på torra land! Eller rättare sagt, major Björklund (utbildningsminister) är ute och traskar i de gamla tassemarker där ryssfobierna regerar. Sedan 80-talet har vår inkompetente nuvarande utrikesminister (Bildt) hävdat att en rysk/sovjetisk invasion är ett gigantiskt hot mot vår säkerhet. Nu på ålderns höst verkar han äntligen ha lugnat ner sig något, troligen har han lyckats slå tillräckligt mynt av sina villfarelser.

Det finns alltså ett tomrum på den borgerliga arenan rörande vanföreställningar om hotet från öster, och detta ser naturligtvis genast svensk politiks store köksbordspopulist omedelbart. Major Björklund har uppfattningar om skolsystemets effektivitet som i vissa fall påminner om 1920-talet, framförallt den enorma fixeringen vid betyg i tidig ålder. Nu har majoren blivit expert på “hotbilden” mot Sverige också, kanske han fått råd av försvarsminister Enström (M) att här finns det läge att att sträcka upp det fuktade fingret i luften. Tror inte det, men fingret ska upp i vilket fall. Kruxet är bara lite vart han sträcker upp det! I värsta fall är det också ett långfinger. 🙂

Major Björklunds fantasier om Patriotmissiler på Gotland återfinns exempelvis här.

Jag sammanfattar tramset om krigsmakten den senaste månaden:

  • ÖB gör ett troligen illa övervägt uttalande om att Sverige bara kan försvaras i en vecka
  • I Sälen hålls den årliga lobbyveckan av organisationen Folk och Försvar, den 13-15 januari
  • ÖB sjukskriver sig trots/eftersom han är inbokad som huvudtalare (han kan förvisso varit sjuk på riktigt, men det är onekligen ett underligt tidsmässigt sammanträffande)
  • Samtliga vapenfetischister, ryssfobiker och gamla högermän i allmänhet skriker i högan sky om högre försvarsanslag. (vilken överraskning!)
  • Björklund tänker “här finns röster att fiska” och skissar på utspel vid sitt köksbord

Vem är det då som står pall i stormen om pengar till den uniformsklädda lekstugan? Till min stora förvåning är det den i övriga frågor här på sidan avskydde store Landsfadern, d.v.s. Reinfeldt!!! Statsministern har den stora insikten och modet att kalla försvaret ett särintresse. Det hör dock till saken att han gjorde detta efter ÖB:s groda, men före Björklunds långfinger. Reinfeldt fick också angående glosan särintresse för en gångs skull kritik i borgarpressen, som tydligen är befolkad av Stockholmsmedelklass med ryssfobier, den också. Jag hoppas på dig här, Reinfeldt!

Lägg ner Sveriges krigsmakt!

Tillägg morgonen 2013-02-12: Ovanstående skrev jag snabbt igår som ett utkast, innan jag såg lite på SVT:s borgar-Aktuellt. Naturligtvis fick major Björklund komma till studion för att lufta sitt krigsmaktsfinger, med Jonas Sjöstedt som motpol. Björklund drog sitt vanliga köksbordssvammel, inget att bry sig om. Herr Sjöstedts krigskritik är förvisso bra i sakfrågan, men lite dubbelmoral efter att (V) numera kan kalla sig bombvänster (Libyen). Men det mest anmärkningsvärda är att det tycks föreligga konsensus hos Alliansen, förutom Patriot-Björklund, att det finns viktigare saker att lägga pengar på än krigsmakten och samtidigt får Björklund stöd av ett stolpskott från (S) vid namn Peter Hultqvist!!! Denne har som ordförande i det s.k. försvarsutskottet inte begripit att han sannolikt är kapad av ett visst särintresse. (kolla Aktuellts 21 sändning 2013-02-11, ca 23 min in.) Är det verkligen sosse-politik att utöka krigsmakten?

Advertisements

Leave a comment

Filed under Krig och krigsmakt, Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s