Amenförhelvete! Gökungen flyger igen!

Tredje dagen i rad möts man av dumheter i morgonradion. Även denna gång har uniformsfetischisterna, bölden på samhällskroppen, tagit hem spelet. Det gäller att regeringen gett klartecken att köpa 60 (sextio!!!) JAS. Eftersom vi behöver exakt noll ytterligare JAS är det häpnadsväckande att detta beslut ger upphov till förhållandevis små notiser och inslag.

Tidigare resonerades det om 40-60 plan, och nu har vår i framkant liggande regering förflyttat beslutet till den övre gränsen. Släppet av den här nyheten i nära samband med vapen- och uniformskramarnas julafton, d.v.s. Sälen-spektaklet, är naturligtvis en ren slump? Rapporterna säger också att det här beslutet kommer lite tidigare än väntat. HAHA, det är naturligtvis också en slump, eftersom det är valår först 2014. Om ett år har alla räknat in den här utgiften och får inga konstiga idéer om att man som politiker faktiskt har till uppgift att göra viktiga prioriteringar. Att prioritera svindyra skrytbyggen för testosteronstinna militärer är troligen inte en valvinnare.

Måste vi ha egna plan för att flyga uppdrag åt USA-imperialismen? Kan vi inte låna ut några skjutgalna piloter och låta yankees hålla med flygplanen? Övningsplatser i Norrland tillhandahåller vi redan åt USA och deras lakejer. För övrigt är vi lakejer själva. Men det borde vara billigare att gå i koppel.

När delar förresten den omvärldskunskapskompetenta Norska Nobelkommittén ut fredspriset till NATO? Det är väl en fredsälskande organisation som verkar för nedrustning?

Lämna en kommentar

Filed under Krig och krigsmakt, Politik, Politisk ekonomi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s