Militär propaganda

Den här förbannade konferensen som hålls i Sälen av det militärindustriella komplexet förpestar min tillvaro. De här dagarna är de anala vapenfetischisternas motsvarighet till den likaledes meninglösa propagandaveckan i Almedalen. Dessvärre konfronteras jag med eländet när jag lyssnar på P1 på morgonen i bilen, har märkligt svårt att stänga av. Möjligen skulle jag må bättre av att som min kamrat köra Trabant med östtysk originalradio, den kan bara ta in enstaka frekvenser, garanterat utan svensk krigspropaganda.

I morse gällde det att det är så synd, så synd, så synd, att rekryteringen till officersyrket inte går bra längre. Man är bekymrad, eftersom minskat antal sökande till officer gör att kvaliteten på officerarna sjunker??? Haha, sedan när har det gått att mäta kvaliteten på sprättgökar i uniform? Sverige har inte varit i krig sedan 1814, i alla fall inte på riktigt. Den imperialistiska hjälpen till USA i Afghanistan och Libyen räknas knappast, drängsysslor i ISAF med ytterst tvivelaktiga motiv. (ISAF = I Saw Americans Fighting 🙂 )

När jag gjorde lumpen var merparten av officerarna inkompetenta idioter med ryssfobier. För att överleva i en krigssituation hade vi troligen varit tvungna att skjuta flera av dem, eftersom man inte kan ledas av någon med IQ som en fiskmås. Det är inte särskilt troligt att sprättgökarna blivit klokare med åren, vilket innebär att tala om en förändring till det sämre är en meninglös utsaga.

Kvaliteten på officerare är fullkomligt ointressant. Det man möjligen kan hoppas på är att försvarets totala inkompetens i kombination med dess idiotiskt höga kostnad och den obefintliga hotbilden, äntligen leder till det enda rimliga beslutet. Lägg ner skiten. Helt och hållet.

(Den stridbara (!) bloggen Cornucopia innehåller en del tänkvärt här, hittade den vid en sökning på mediacirkusen.)

Advertisements

Leave a comment

Filed under Krig och krigsmakt, Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s