Halmhattarna sprattlar

ÖB har gått ut med den sensationella (?) uppgiften att Sverige inte klarar sitt försvar längre än en vecka, dessutom i ett begränsat område.

Detta leder ofelbart till skrik och skrän av diverse rädd medelklass, vilka lever kvar i 1700-talets och Carl Bildts ryssnoja. Skränandet gäller att försvaret måste stärkas. Det finns ett antal problem med skränandet:

 • Det leds av halmhattar
 • Ingen har tydligen tänkt tanken att ÖB har ett egenintresse att stärka sin organisation
 • Hotbilden är ytterst vag, för att uttrycka sig försiktigt
 • En veckas krig mot ett Sverige utrustat med JAS skulle troligtvis kosta så in i helvete. Finns det ingen som fattar vad 100 stridsladdade JAS kan göra med en tänkt fiende på en vecka? Vi snackar inte andra världskriget och Stukas och Sturmovik…

När jag i går morse körde bil lyssnade jag på radio, givetvis P1, och hörde folkpartiets Allan Widman, rörande ÖB:s uttalande, köra den gamla vanliga ramsan om att vi måste gå med i NATO. Det måste vi. Man kan inte låta bli att beundra folkpartiet för deras envisa fasthållande vid sina gamla käpphästar. Man är så till den milda grad förtjusta i det tvivelaktigt demokratiska USA att vi till varje pris måste ansluta oss till “frihetens” apostlar. Folkpartiet har inte fattat att Kennedy-andan dog med John F., tydligen. Lika lite har man fattat, i alla fall inte Carl Bastiat, att Euro-projektet dels inte är ett fredsprojekt, dels är en total katastrof.

Det är nåt speciellt med folkpartister. Nåt gulligt liksom, eftersom de inte tycks förstå eller se omvärlden, de lever kvar i något som kanske kan kallas en politikens idealistiska barnkammare. Betyg är bra, liksom USA, Israel, NATO och borgerlig findemokrati. Bäst av allt är ändå halmhattar. Samt kanske rattmuffar. Halmhatt på! Leve det fredsälskande NATO…

För en gångs skull håller jag med Fredrik den Onde, som sitter hyfsat still i högerns propagandahögkvarter, utan att påverkas av det militärindustriella komplexets locktoner och skräckscenarier. Än så länge. Han kanske får en halmhatt av Widman och ett ex. av Atlas Shrugged av Annie Lööf. Då kanske det går illa.

 

Advertisements

3 Comments

Filed under Politik

3 responses to “Halmhattarna sprattlar

 1. A. Gramsci

  Risken för anfallskrig från Ryssland är överhängande. De vill omedelbart ha del av den feta ROT- och RUT-kakan, samt få in en fot på den lukrativa marknaden för apoteksrörelser och vård/omsorgsföretag.

  • Kan tänkas, här finns ju “money for nothing” och kanske också “chicks for free”. Fast det finns ju i Ryssland också, jag vill minnas att man i frihetens namn har både stålbadats och chockterapeutats.
   Det jag inte förstår är att de individer som försett sig av den ryska statliga kakan kallas för oligarker, medan de ljusskygga element som snor undan skattemedel (omvandlat till den fina termen “vinst”) i Sverige kallas för entreprenörer???

 2. A. Gramsci

  …för övrigt inte rädd för halmhatts-/Ayn Rand-scenariet. A) Halmhatten glider för lätt av Reinfeldts skinande flint B) Reinfeldt är för upptagen med att tröstäta fet mat efter att hans hustru lämnade honom, han hinner inte läsa Rand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s