BF 1942 återsamling

Det inte bara verkar länge sedan jag spelade, det är längesedan. BF 1942 var en uppenbarelse i spelvärlden. Äntligen kunde man köra fordonen, till och med med passagerare. Jag minns som igår när jag åkte jeep med den spelare som sedermera skulle kalla sig Milhous på demoversionen av Wake Island. Det var underbart, displayen gav för första  gången känslan av ett riktigt fordon. Intresse väcktes och sedermera bildades en klan av gamla public-spelare från Swegamers server.  Vi spelade riktiga matcher. Det var roligt. Men kort.

Själv hade jag nicket Bimpen. Jag känner personligen killen som kallade sig Lewi Pethrus, som i sin tur är arbetskamrat med Fedoredi. Den senares son spelade också, han kallade sig Mahatma, ett något underligt namn i ett krigsspel. (Lewi Pethrus är däremot OK, eftersom  kristna företrädare sällan varit främmande  för att välsigna vapnen.) Mahatma var vid tiden för klanspelet kanske 16 år och har nu vuxit upp och blivit 24.

Nåväl, Lewi Pethrus tog initiativet till en återsamling i liten skala, på några av Lunds krogar i torsdags. Kallade var han själv, undertecknad, Fedoredi och Mahatma. Jag nämnde detta i all hast för en annan gammal kändis, som gick under nicket Galning, men fick ingen respons. Som vanligt blev det massor av gamla minnen och massor av Andra världskriget, inklusive fantasifulla kontrafaktiska hypoteser. Eftersom tre av herrarna ståtar med någon form av lärarutbildning avhandlades också skolproblemen i Sverige, och efter kanske en timmes skrikande var alla överens om att det är major Björklunds fel.

Varför berättar jag nu detta? Jo, unge Mahatma var förra gången vi träffades en socialist i vardande som pumpade oss på alla möjliga frågor om marxismen, vilka vi efter bästa förmåga försökte utreda. Den här gången är Mahatma en fullfjädrad aktivist, som sig bör hemmahörande i Göteborg. Under kvällen citerade Mahatma då och  då sina vänner. Mahatma berättade att man i  Göteborg mer eller mindre systematiskt motarbetar missbrukares närvaro på strategiska platser i centrum, det tycks visst störa kommersen och borgerligheten tycker inte om att i verkligheten se konsekvenserna av att ha röstat på Fredrik den Onde. Mahatmas kamrat är mycket förtjust i uteliggare och alkisar i sitt eget område. Skälet är:

Skyddet mot hyreshöjningar i mitt område är alkisarna på SKF-hållplatsen

Det är alltså lättare att argumentera för bibehållen hyresnivå med mycket alkisar i närheten. Alltså är alkisar positivt och eftersom de rimligen måste finnas någonstans, varför inte i mitt område? (att många av dem inte mår bra är förstås en annan sak, men deras antal lär inte minska med nuvarande segregationspolitik. Klassegregation, för att vara övertydlig.)

Det var i vilket fall en skojig kväll, jag gör gärna om den. Ska du med då, Galning?

Advertisements

2 Comments

Filed under Kultur och nöjen

2 responses to “BF 1942 återsamling

  1. Lazar Kaganovitj

    Those were the days,;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s