Blekingegädda

Hmpf! Här får man åka till en kamrats eleganta lantegendom på Hasslö, med avsikten att äntligen få dra upp en av de berömda blekingedamerna ur djupet. Kallt och jävligt, samt feta direktörer (vid namn Tjockplånbok) som byggt fula schabrak invid stranden, vilka tydligen i borgerlighetens Sverige har inskränkningar i strandrätten.

Det byts beten och spön och metod och plats. Man ställer sig till och med på direktör Tjockplånboks privata brygga. Man trampar på hans mur och i hans rabatt. Troligen är direktör Tjockplånbok stockholmarjävel och finns bara i schabraket när han har mycket kort ledighet från sitt improduktiva “jobb”. Till ingen nytta, inte ens det minsta lilla hugg, ej heller några välbekanta ryckningar. Möjligen är det inkompetens. Förresten, det är högst troligt inkompetens.

Men skit samma, det var roligt i alla fall och gubben behövde komma ut lite. På vägen hemåt väntade jag på tåget på Ronneby station. I vänthallen satt två unga damer av lokalt ursprung. Förutom sina telefoner och killar råkade de faktiskt komma in på Palestinakonflikten. Den ena förklarade för den andra att området minsann varit “engelskt” och att israelerna nyligen kommit dit och lagt beslag på marken. Hon hade i huvudsak kläm på grejorna och jag lyckades avhålla mig från att leka “skollärare” och rätta detaljerna.

Det finns kanske visst hopp, trots allt. Hon hade fler rätt än de flesta på mitt jobb, för att inte tala om den pantade Israel-lobbyn på SVT.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Diverse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s