Hövdingen

Förvisso är landshövdingeposten sedan länge en reträttplats för föredettingar vilka ännu inte nått pensionsåldern. Här i Skåne har vi varit begåvade med ett gammalt högerspöke med storhetsvansinne i ett antal år, nämligen Göran Thunhammar. Denne blev känd vida omkring för att i samband med revision av verksamheten försökt tvinga internrevisorn Tommie Sjölin till underkastelse, d.v.s. i realiteten mörklägga de oegentligheter som hövdingens favorit (?) Helena Jellinek höll på med.

Men, men, om man nu ska ha en ny landshövding då…? Man ser framför sig regeringen Reinfeldts sammanträde i frågan. Resonemanget borde väl ligga i linje med att “nu ska vi inte göra om misstaget från förra gången” eller “ska vi verkligen ha en avdankad moderat i Skåne en gång till”. Lösningen som Den Store Vise Ledaren kommer fram till blir (trumpetfanfar och jubel) partikamraten Margareta Pålsson. Tanten har nu hunnit bli 63 år och är rimligen förbrukad som dragplåster i Reinfeldts framåtsyftande arbetsläger. Hon har i kraft av en examen som lågstadielärare lyckats vara ordförande för Utbildningsutskottet från 2010 fram till utnämningen till landshövding.
Vad händer då när den borgerliga lokaltidningen intervjuar henne? Jo, hon börjar dilla om att byta lärare mellan Malmö och Lunds skolor, tydligen i förvissningen om att dels duktiga lärare är lösningen på Malmös problem, dels att lärarna i Lund är bättre än de i Malmö. HAHAHA, här kan man snacka om att passera ett antal porslinsbutiker på raken när man marscherar in i residenset! Att få till någon sorts utbyte mellan kommunerna Malmö och Lund i den här frågan är ungefär lika lätt som att lösa Euro-krisen på en eftermiddag. Vidare kan man fråga sig vad i hela friden en landshövding har med skolan att skaffa??? Svaret är enkelt: absolut ingenting, vilket framgår av alla framställningar av länsstyrelsens uppgifter. (ehh, jaha, jaså, landshövdingen är chef för länsstyrelsen, ojsan, trodde det var nån sorts president över Skåne eller nåt….)

Lysande Reinfeldt, vilken Fingerspitzengefühl! Landsdelen kommer att jubla över din framsynthet att utse detta vallokomotiv. Nu har hon hållit tyst ett tag, gissar att hon fått ett samtal från chefen rörande munkavlar och annat, samt rådet att sitta stilla på sin stol och läsa en enkel lärobok i samhällskunskap. Eller tjänstemännen i Malmö har kanske satt en enklare manual i händerna på henne. Inplastad, för att kunna återanvändas till nästa stolpskott (M).

Länkar:

Uttalandet

Reaktion1, Reaktion2, Reaktion3 alltsammans från den lokala borgarpressen.

Leave a comment

Filed under Politik, Skolan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s