Gökunge i präktighetens högborg

Jag försöker undvika SVT-Aktuellt eftersom jag ständigt blir förbannad av det överstajlade småborgerliga präktiga tjafset. (Kan ingen av nyhetsuppläsarna använda normal klädsel i stället för att se ut som om de ska på en bolagsstämma hos SE-banken.) Emellertid tittar familjen, ofta i brist på bättre. I går hade man på Aktuellt fått för sig att bjuda in Bengt Nilsson, som är en klok man. Vilket säger sig självt, eftersom nästan alla som heter Bengt Nilsson är kloka, förståndiga och välinformerade.

Nåväl, den här gången undrar jag om man gjort dålig research på Bengt Nilsson, eller om man kanske blandade ihop honom med någon annan. I sådana här sammanhang brukar man vanligen få se Magnus Ranstropp på länk från Skottland eller talande i telefon från någon flygplats, på väg till nästa viktiga konferens. Inslaget med min namne ligger 19:42 in i detta Aktuellt. Det är bara att spola fram.

Nästan genast börjar Bengt Nilsson framföra Israel-kritik, vilket får Nike Nylander att se ut som om hon ätit en citron. I slutet påpekas det uppenbara, nämligen att en viss stormakt har fingrarna i den etiopiska syltburken. Ve och fasa! Så här kan vi inte ha det? Jag misstänker att Bengt Nilsson har satt sin sista potatis i Aktuellt-sammanhang.

Lämna en kommentar

Filed under Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s