Gökunge i präktighetens högborg

Jag försöker undvika SVT-Aktuellt eftersom jag ständigt blir förbannad av det överstajlade småborgerliga präktiga tjafset. (Kan ingen av nyhetsuppläsarna använda normal klädsel i stället för att se ut som om de ska på en bolagsstämma hos SE-banken.) Emellertid tittar familjen, ofta i brist på bättre. I går hade man på Aktuellt fått för sig att bjuda in Bengt Nilsson, som är en klok man. Vilket säger sig självt, eftersom nästan alla som heter Bengt Nilsson är kloka, förståndiga och välinformerade.

Nåväl, den här gången undrar jag om man gjort dålig research på Bengt Nilsson, eller om man kanske blandade ihop honom med någon annan. I sådana här sammanhang brukar man vanligen få se Magnus Ranstropp på länk från Skottland eller talande i telefon från någon flygplats, på väg till nästa viktiga konferens. Inslaget med min namne ligger 19:42 in i detta Aktuellt. Det är bara att spola fram.

Nästan genast börjar Bengt Nilsson framföra Israel-kritik, vilket får Nike Nylander att se ut som om hon ätit en citron. I slutet påpekas det uppenbara, nämligen att en viss stormakt har fingrarna i den etiopiska syltburken. Ve och fasa! Så här kan vi inte ha det? Jag misstänker att Bengt Nilsson har satt sin sista potatis i Aktuellt-sammanhang.

Leave a comment

Filed under Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s