I galen tunna

Herr Aron Modig har någon  fnurra på tråden, eftersom han är religiös trots “The Origin of Species” från 1859. För att sprida sitt evangelium, vilket är en oklar blandning av västerländsk s.k. demokrati och kristendom, har herr Modig gjort en väldigt modig (haha) resa till helvetets förgård, nämligen den suveräna staten Kuba. Där har herr Modig åkt bil med en s.k. dissident, alltså en katolik som lyckats samla fantastiska 20ooo underskrifter för att påven i Rom är Guds Ställföreträdare på Jorden. Olyckligtvis inträffade en olycka, troligen utan att Gud var inblandad, och den s.k. dissidenten avled och herr Modig blev skadad och hamnade på sjukhus. Alltsammans finns naturligtvis omsorgsfullt beskrivet i Riksborgartidningen Dagens Nyheter, bland annat här.

Självklart finns det här en kommunistisk hund begraven, som ligger bakom allt. Troligen är Castro skyldig personligen, vilken Castro spelar ingen roll, det viktiga är att det är någon som heter Castro. Denne Castro är definitionsmässigt ond, medan Modig är både modig och god, och framförallt gudfruktig. Var är hans Gud nu? Overksam? Så synd, vi kanske kan hoppas på någon världslig verksamhet för att rädda herr Modig den modige ur hans predikament???

“Ambassaden fick inte träffa Modig”, skriver DN. Oj vad synd om Modig den modige. Kan vi inte be en bön?

Jag har det! Vi måste tillämpa den oerhört verksamma Tysta Diplomati som herr Bildt under de gångna åren hela tiden hänvisat till! Ingen får veta vad UD eller Bildt gör, eftersom det kan störa de känsliga relationerna till Kuba, men UD arbetar oförtrutet för den etniske svenske medborgarens snara frisläppande från diktaturens våld. Ingen får veta hur, men vi kan vara säkra på att arbetet fortgår. Eller?

Advertisements

3 Comments

Filed under Politik

3 responses to “I galen tunna

 1. A. Gramsci

  Modig är en sann frihetshjälte. Detta under förutsättning att man totalt omdefinierar begreppen “sanning”, “frihet” och “hjältemod”. Jag är övertygad om att hans heroism förevigas i intervjubokform med Bonniers som utgivare. Allt blir nog bra, skall ni se.

  • A. Gramsci

   …intervjuare: Lars Adaktusson, Per Ahlmark eller Göran Skytte…

   • Beklagar, A. Gramsci, att det tog tid att godkänna din första post. Är inte så aktiv nu under sommaren, på något plan. Men vissa saker är svåra att inte raljera över.

    Jag är inte helt säker på att det blir Bonniers och intervju, det kan lika gärna bli Timbro och spökskrivare. Men först måste den tysta diplomatin verka, troligen kommer den att verka lite kortare tid än de 10 år som är fallet för vissa andra svenska medborgare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s