Riktiga nyheter

Alltså inte från Almedalen. Den här är förvisso gammal, och jag har snott länken från en kille jag känner. Men jag kan inte släppa den, av två skäl. Det första är vad professorn säger som svar på den fråga som ställs rörande “the austerity train” 3:30 minuter in. Kolla gärna hela inlägget, i annat fall spola till angivet ställe:

Det är detta som är roten till högerns bortvändande från liberalen Keynes:

… there has been a group of bankers and industrialists and politicians in Europe who never accepted the welfare state…

Lite senare kommer att samma kategorier i USA aldrig accepterat New Deal. På samma sätt har Wallenbergarna aldrig gillat Wigforss. Anledningen är dels att keynesiansk styrning motverkar kriser, dels att klassklyftorna minskar eftersom makro-styrningen är effektivast om man gasar genom de sämst ställda (inget eller obefintligt sparande). De mäktigaste kapitalisterna skiter i om deras system riskerar krascha, det finns alltid militär att kalla in och vattenkanoner att rikta. Man gillar kriser och äääälskar fattigdom, alltså ut med JMK och in med Friedman och hans drabanter, samt knähunden Kjell-Olof Feldt.

Klasshat någon??? Morsans lönekuvert?

Det andra skälet då? Den uppmärksamme läsaren drar sig till minnes två skäl för att inte kunna släppa inslaget. Jo, det är en undran hur The Real News kan göra inslag jag efterfrågar, dvs lååånga tio minuter med en intervju med en kunnig professor, när SVT inte kan? Att TV4 inte kan är självklart och behöver inte förklaras. Eurokrisen är djup och svårförståelig och det enda SVT presterar är lite tillspetsat att Mats Knutsson intervjuar Margit Silberstein och att det går en och annan anka över Strandvägen. Inget inslag får vara för långt och för att “balansera” måste varje kunnig person uppvägas av en blådåre. Textade inslag på annat språk än engelska är ovanligt, tydligen har SVT inga översättare som behärskar de perifera språken tyska, franska eller spanska? Eller inga journalister som har intresse av de länderna, kanske?

Troligen ligger det sanningen närmast att man är rädd att tappa tittare till TV3. Vilken katastrof.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s