Klasshat (2)

Jag har inte hunnit med så mycket här på senaste tiden, till mina fåtaliga läsares stora förtvivlan? Det beror dels på tråkig vardag, d.v.s. lönearbete i klassamhället Sverige, dels på att jag gör en länksamling rörande den kulturella parnassens oenigheter om Klasshatet. Eftersom skyttegravskriget försiggår från två drakars redaktioner, finns det ingen debattredaktör som kan ge den egna sidan fördel av sista ordet och sedan stänga debatten. Alltså tar den aldrig slut och jag blir aldrig färdig. (Det blir jag för övrigt ganska sällan, men nu är jag inte ansvarig)

Det senaste i ämnet kom idag, Svenning i DN. Återigen visar han på gråsossens omisskänneliga sätt respekt och tolerans för ett antal liberala ikoner, vilka på den andra sidan varit de ack så framsynta sossarna behjälpliga i det fina samhällsbygget. Likt en Honecker som tycktes omedveten om att muren fallit och hela hans liv gått i spillror, tycks Svenning omedveten om att hans omhuldade sosse-Sverige inte finns längre! Snacka om dogmatism. Jag ska villigt erkänna att jag tidigare hade viss förståelse för Svenning. Oberoende av om han dolt sitt svassande för borgerligheten väl eller om han grottat ner sig i Brantingbiografin och blivit förvirrad, gäller detta inte längre. Jag citerar ur Svennings artikel:

Enligt de auktoritära socialisterna hukar liberaler bakom begreppet kulturradikalism för att slippa diskutera klassamhället, instängda som de är i inskränkta, individualistiska perspektiv. På 70-talet ­kallades det i Sverige ”pisshumanism.”

Jag placerar härmed Olle Svennings åsikter i kategorin Pisshumanism. En mys-sosse-farbror som gör borgerlig grindvakttjänstgöring i den malligaste morgontidningen. Fy fan.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s