Konsten att inte ha ett enda rätt

Den här gossen har i SvD helt klart drabbats av någons sorts EU- och Euro-blindhet! Det hela kokar ner till det gamla vanliga tramset om att Grekland har hela ansvaret för de strukturella problem som orsakas av en illa genomtänkt valutaunion. Men naturligtvis:

Euron har aldrig varit ”felkonstruerad”; EU följde bara inte den egna konstruktionens krav.

Som vanligt är allting också vänsterns fel, en vänster som i det här fallet kanske får en för vid definition:

Men självklart vill även IMF och EU ha tillbaka pengarna. Därför ställs krav på reformer som ska öka de grekiska möjligheterna att betala tillbaka – i form av bland annat minskade offentliga utgifter och liberaliseringar.

Då påstår vänstern att IMF kräver reformer vars avsikt är att sabotera grekisk ekonomi.

Om “vänstern” påstår att avsikten är att sabotera ekonomin låter jag vara osagt, men i vilket fall blir effekten glasklart en nedgång. Att Munkhammar på klassiskt moderatmanér kallar sociala nedskärningar för reformer och liberalisering är kanske inget att förvånas över, men hur får han ihop att möjligheterna att betala tillbaka ökar???

Hmm, det här låter som någon som förtvivlat försöker försvara sig när han eller hon har påvisats ha fel? Påminner i stor utsträckning om en viss Carl Bastiat Hamilton. Således ger man sig till att undersöka herr Munkhammars Wikipedia. Tss, tss, partihoppare från (FP) till (M), “ledande” debattör för JA-sidan i EMU-omröstningen. Fanns det inte tillräckligt med plats för en karriär inom folkpartiet, eller var det partiet inte tillräckligt liberalt?

Munkhammar har helt missat att hela systemet riskerar rämna och att Greklands-räddandet är ett försök att hålla ihop det havererande projektet och undvika egna nationella bankkrascher. Eller möjligtvis vill han inte se. Inte särskilt imponerande och den lilla propagandauppsatsen i SvD hade rimligen inte ens gett godkänt i SH på gymnasiet.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s