Fisketur

Äntligen! 2250 gram, tagen strax söder om Skillinge i går. Redan uppäten.

Jag förstår nu glädjen med havsfiske, på samma sätt som den borgerliga propagandamaskinen förstår glädjen med röstfiske. Emellertid fiskade jag i klart vatten, medan borgarna sin vana trogen fiskar i det grumliga.

Advertisements

8 Comments

Filed under Kultur och nöjen

8 responses to “Fisketur

 1. När storfiskaren talar om hur stora fiskar han fått, då räcker armarna inte till
  o s v om jag nu minns Tore Skogmans dunderhit rätt …

  • Nåja, armarna räckte nog till. Värre är det med tiden att skriva väsentligheter här till min ytterst minimala läsekrets. Fisken fick för övrigt kritik av en arbetskamrat för att den var “utlekt och smal”, vilket har visst fog för sig. Men den var väldigt god, trots detta. Fiskade igår också. Fick upp icke mindre än 9 horngäddor. Alltså, när storfiskaren talar om hur många fiskar han får…

 2. Sindaco Peppone

  Give a man a fish and feed him for a day. Teach a man to fish and feed him for a lifetime. Teach a man to cycle and he will realize fishing is stupid and boring. –Desmond Tutu

 3. Osten

  Visst är det underbart i Skillinge. Fantastiskt kustfiske, långsträckta sandstränder med friska bad, en unik hamnmiljö med kulturskyddad bebyggelse, vacker omgivande natur och otroligt trevliga människor. Kort sagt, allt man kan önska sig för en avkopplande helgvistelse. Om det nu inte hade varit för detta husbilshelvete. Vissa dagar kan det stå tio, tolv husbilar uppradade på parkeringen vid hamnen, som om detta vore Sibbarps campingplats. Jag har påtalat detta elände för några av kommunens borgerliga politiker, men de fullständigt negligerar problemet. De har svarat med att “Det är väl bra med lite turister”. Fattar de inte att de icke husbilsburna turisterna flyr Skillinge när de ser detta groteskt fula inslag i en annars fantastisk miljö. Så mycket värnar Simrishamns borgerliga politiker om en unik kulturmiljö som är klassad som riksintresse.

  Osten

  • Vilken tur att de inte blockerar fiskevattnet! Jag känner väl till ditt problem, av någon anledning. Det är inte rimligt att de stackars fattiga som bor i de gamla fiskarbostäderna i anslutning till hamnen får sin utsikt spolierad av nyrika högermän som inte har vet att parkera sina plåtschabrak på lämpligare ställen.

   Lösningen är enkel, sätt upp portaler som inte släpper genom de höga husbilarna. Kruxet är kanske att mörkermännen i Simrishamn inte tror att de har några väljare i Skillinge, eftersom det inte är så många som är bofasta? Typiskt borgerlig röstmaximering i stället för att ta till vara omistliga kulturvärden.

 4. Fisken är en salmo trutta trutta, en underart till salmo salar. Att den var smal beror inte på att den var utlekt, utan mer troligt på att den stackarn inte hade mycket att äta!. Detta kan enbart skyllas på de Leningrad och DDR-baserade vulgärtrålarna som som under 50-60- och 70-talet trålade Östersjön sönder och samman, och vars sviter vi ännu lider!

  • Jag känner en Per-Erik Franzén i Lund, jag vet inte om du är denna person. Det kvittar iofs, jag tackar för info om fiskens exakta bestämning. Utlekningsdiagnosen fick jag av en fiske-expert på jobbet, han kompletterade med den ojämna stjärtfenan som han anser ska vara spikrak.

   Rörande utfiskningen från DDR och Sovjetunionen, anser jag det vara en mytbildning. Anledningen är att dessa länder fiskade för att föda sin befolkning, till skillnad från de kapitalistiska rovdriftstrålare vars enda rättesnöre är vinsten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s